Eredivisie

Eredivisieclubs unaniem akkoord met onderhandelingsresultaat: eredivisievoetbal tot medio 2030 te zien op ESPN

De Eredivisie CV en de achttien eredivisieclubs hebben op de gecombineerde Vergadering van Vennoten een unaniem akkoord bereikt over het onderhandelingsresultaat inzake de mediadeal. Dit betekent dat ook na 2025 de wedstrijden van de Eredivisie live op ESPN te zien zijn.

In het afgelopen jaar heeft de Eredivisie CV in afstemming met de klankbordgroep, bestaande uit Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, RKC Waalwijk en Vitesse, toegewerkt naar een resultaat dat recht doet aan de waarde van het Nederlands betaald voetbal, continuïteit biedt voor de komende jaren en mogelijkheden biedt om de eredivisie(clubs) commercieel en (inter)nationaal verder te ontwikkelen.

Het onderhandelingsresultaat werd dinsdag ter stemming gebracht op de vennotenvergadering van de eredivisie, waar alle eredivisieclubs akkoord mee zijn gegaan. Dit betekent dat ook na 2025 de wedstrijden van de eredivisie live op ESPN te zien zijn. Partijen werken nu dit akkoord verder uit in een overeenkomst.

De nieuwe mediadeal heeft voor zowel de Nederlandse voetballiefhebbers als de clubs uitkomend in de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie, de Azerion Vrouwen Eredivisie en de KNVB-beker een positieve uitkomst. Zo ontvangen alle clubs substantieel meer inkomsten en worden reeds vanaf (medio) 2024 alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie live uitgezonden op ESPN. Ook vallen de sponsorrechten en internationale mediarechten van de eredivisie terug bij de koepelorganisatie van de achttien eredivisieclubs, de Eredivisie CV.

Dit artikel delen