Eredivisie

Eredivisieduel PSV - FC Volendam verplaatst naar woensdag 31 augustus

De wedstrijd PSV – FC Volendam uit de derde speelronde van de Eredivisie is verplaatst van zaterdag 20 augustus (20.00 uur) naar woensdag 31 augustus (18:45 uur). De wijziging in het programma houdt verband met de play-off wedstrijden die PSV speelt om de groepsfase van de UEFA Champions League te bereiken. Bij de presentatie van het competitieprogramma in juni werd deze wijziging al aangekondigd wanneer PSV de play-off ronde zou halen.

De UEFA Champions League play-off wedstrijden van PSV staan gepland op dinsdag 16 augustus 21:00 (uit) en woensdag 24 augustus 21:00 (thuis) tegen Rangers FC uit Schotland. Tussen deze twee wedstrijden zal PSV geen Eredivisiewedstrijd hoeven te spelen en kan zich daardoor volledig focussen op het bereiken van de groepsfase van de UEFA Champions League.

Veranderagenda

De wijziging in het programma van PSV is in lijn met de afspraken die er met de Eredivisieclubs en de Eredivisie CV zijn gemaakt in 2018 in het kader van de Veranderagenda. Eredivisiewedstrijden kunnen verplaatst worden als Nederlandse deelnemers aan de (kwalificatie van de) Champions League, Europa League of Conference League aangeven zich hierdoor beter te kunnen voorbereiden. Duels worden verplaatst wanneer het speelprogramma in de Eredivisie dat toelaat en de lokale autoriteiten van de thuisspelende club aan een nieuwe datum medewerking kunnen verlenen.

Dit artikel delen