KPN eDivisie

Excelsior Rotterdam voegt zich als laatste club bij finalisten

Luuk Wijdeveld en Tygo Hartensveld plaatsen zich namens Excelsior Rotterdam als achtste club voor de KPN eDivisie Finals. In een spannende laatste confrontatie met RKC Waalwijk trokken zij uiteindelijk aan het langste eind waardoor zij op zaterdag 30 maart gaan strijden om de landstitel in de KPN eDivisie.

Jongensdroom wordt werkelijkheid

Het mag met recht een knappe prestatie worden genoemd van zowel Luuk als Tygo die in hun debuutjaar direct weten door te stoten naar de finaledag. Waar Luuk Wijdeveld het hele seizoen al flink uit het oog springt met puike prestaties tegen sterke tegenstanders liet hij ook dinsdagavond weer eens zien wat hij in zijn mars heeft.

Excelsior wist in de play-off af te rekenen met achtereenvolgens sc Heerenveen (5-2), Fortuna Sittard (7-3) en RKC Waalwijk. In de laatste confrontatie met de Waalwijkers bleef het lang spannend. Wijdeveld klopte Hagebeuk met een nipte 1-0 overwinning, waarna het onderlinge duel tussen Hartensveld van Excelsior en Arler van RKC Waalwijk lang zonder doelpunten bleef. Pas op het moment wanneer Arler wat meer druk naar voren moest gaan zetten kreeg Hartensveld de ruimte om toe te slaan, wat hij dan ook deed. Uiteindelijk won Excelsior ook het tweede onderlinge treffen (2-0) waar plaatsing voor de KPN eDivisie Finals een zekerheid werd.

KPN eDivisie Finals

Excelsior voegt zich bij een illuster rijtje clubs dat op zaterdag 30 maart met elkaar de strijd aangaat om het landskampioenschap. De volgende acht eredivisieclubs zien we terug in de finale:

  • Ajax
  • PSV
  • AZ
  • FC Twente
  • Feyenoord
  • Heracles Almelo
  • PEC Zwolle
  • Excelsior Rotterdam

Wil jij jouw favoriete eredivisieclub aanmoedigen in de race om het kampioenschap? Profiteer nu van een early bird korting op een entreebewijs voor de KPN eDivisie Finals. Ga naar edivisie.nl/finals, maak gebruik van de actiecode: EDIVISIEFAN en profiteer van 80% korting op jouw ticket!

Dit artikel delen