Maatschappelijk

FC Emmen helpt gemotiveerde gedetineerden

FC Emmen en de Penitentiaire inrichting Veenhuizen gaan samenwerken. Tijdens de rust van de Eredivisiewedstrijd FC Emmen – Excelsior komende zondag wordt een convenant getekend. Dit heeft het doel om (ex-)gedetineerden uit de provincie werkervaring op te laten doen bij de Eredivisieclub.

‘Beide partijen vinden het van groot belang dat kwetsbare mensen – weer – volwaardig kunnen participeren in de samenleving. Daarbij is sport een belangrijk middel’, zo staat in het convenant. Gevangenisdirecteur Marie-Anne de Groot en burgemeester Eric van Oosterhout, de burgervader van de gemeente Emmen en voorzitter van Stichting Naoberschap United, zetten hier zondagmiddag hun handtekening onder.

Verbroedering
„Een belangrijke taak van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is het opsluiten van mensen die een celstraf opgelegd hebben gekregen, maar zeker zo belangrijk is onze taak om te werken aan een succesvolle terugkeer in de maatschappij”, zegt De Groot. „Sport is daarbij een heel geschikt middel. Sport verbindt, activeert en verbroedert mensen.”

Andere Eredivisieclubs
Een samenwerking tussen een Eredivisieclub en een penitentiaire inrichting is niet nieuw. Zo doen ook Vitesse en Fortuna Sittard soortgelijke acties. “Sportclubs zijn vaak een warm nest en hebben een groot netwerk”, zegt gevangenisdirecteur De Groot. “Door bij een voetbalclub vrijwilligerswerk te doen, kunnen gedetineerden werkervaring opdoen en nieuwe contacten leggen.”

Dit artikel delen