Maatschappelijk

FC Emmen verrast 8.000 mensen met kop soep

FC Emmen en Soep op de Stoep sloegen de handen ineen om 8.000 eenzame mensen te voorzien van een kop soep. Met deze verrassing zorgden zij ervoor dat niemand zich vergeten voelt. Voor iedere verkochte kop soep brandde er tijdens FC Emmen – PEC Zwolle een lichtje in het stadion.   

Voor eenieder die een steuntje in de rug kan gebruiken in tijden van corona is FC Emmen een samenwerking aangegaan met Soep op de Stoep. Voor de wedstrijd van FC Emmen – PEC Zwolle konden geïnteresseerden een kop soep doneren, ter waarde van €2,50. De opbrengst van deze actie was op 20 februari terug te zien in De Oude Meerdijk, die werd verlicht door 8.000 lampjes.

Koppen soep

Op 1, 2 en 3 maart trok de spelersbus van de Rood-Witten samen met Soep op de Stoep door de provincie om de koppen soep af te leveren bij eenzame mensen uit het verzorgingsgebied. Donateurs konden er ook voor kiezen zelf de kop(pen) soep naar iemand toe te brengen die dat in deze periode goed kan gebruiken.

Hoofdmacht

Jos Schaart, coördinator MVO, ziet ook de hoofdmacht zijn steentje bijdragen. “Wij zetten graag de kracht van FC Emmen in om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. In deze coronatijd zijn heel veel mensen erg eenzaam, terwijl wij van mening zijn dat niemand eenzaam mag zijn, daar maken wij ons hard voor. Ook onze eerste selectie omarmt dit initiatief door de eerste 100 koppen soep te doneren. Een prachtig gebaar.”

Samenwerking

Dit initiatief werd tevens ondersteund door de provincie Drenthe, de drie gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn, school voor praktijkonderwijs PRO Emmen en Omroep MAX.

 

Meer over deze actie vind je hier. 

Dit artikel delen