Maatschappelijk

FC Gronigen Scholentour weer begonnen

De FC Groningen Scholentour is op woensdag 23 januari weer van start gegaan. Ditmaal werd er afgetrapt met een bezoek aan basisschool De Meerpaal. Tijdens dit project gaat de club uit Groningen op bezoek bij diverse basisscholen in de provincie en nemen trainers de gymles over.

Voor de groepen 5 en 6 verzorgt FC Groningen geheel kosteloos een training op een beschikbaar gestelde locatie van school. Tijdens de training krijgen leerlingen spelenderwijs kennis met de trainingsstof die anders alleen spelers van FC Groningen krijgen. Na afloop ontvangen alle deelnemers een voetbaldiploma en een goodiebag van de club, met daarbij een kaartje voor een Eredivisiewedstrijd van FC Groningen. Daarnaast krijgen de scholen een bal en een boekje met 10-spellen voor op het schoolplein.
 
Stimuleren sport en bewegen
FC Groningen start de Scholentour om kinderen zoveel mogelijk te stimuleren om te gaan sporten en te bewegen. De betrokkenheid van de club met de regio is groot. Zo worden er talloze activiteiten georganiseerd vanuit Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Tevens is er een Amateurconvenant gesloten, waarbij 200 voetbalclubs uit de regio zijn aangesloten. Met de FC Groningen Scholentour wil de club in samenwerking met de provincie Groningen en Health i Port nog meer kinderen laten ervaren hoe leuk voetbal is. 
 
Succesvol
De FC Groningen Scholentour is gratis voor scholen dankzij subsidie van de provincie Groningen en Health i Port. En de tour is erg succesvol: er hebben zich zoveel scholen in de provincie aangemeld dat scholen zich niet meer kunnen aanmelden tot de zomer.

Dit artikel delen