Maatschappelijk

FC Groningen in actie tegen bewegingsarmoede

FC Groningen wil de bewegingsarmoede in Noord-Nederland verminderen. De club heeft deze week het beleidsplan 2020-2025 gepresenteerd, waarin opgenomen staat dat de club haar achterban gaat aanzetten tot (meer) bewegen . Zo is Stichting FC Groningen in de Maatschappij gisteren in de wijk Gorecht-West in Hoogezand gestart met het meer en beter bewegen programma ‘Trainen in de Wijk’.

Vanwege de huidige corona maatregelen doen steeds minder Nederlanders wekelijks aan sport. Met name jonge kinderen sporten minder dan voorheen, terwijl sporten juist voor de ontwikkeling van jonge kinderen van essentieel belang is. Sport en goed bewegen helpt om nu en later het maximale uit jezelf te halen. Als de bewegingsarmoede nu niet wordt aangepakt, is in 2040 liefst 2 van de 3 volwassenen te zwaar, blijkt uit cijfers van Huis voor de Sport Groningen.

FC Groningen wil de kinderen aanzetten om meer en beter te bewegen. Daarom trekken de trainers van Stichting FC Groningen in de maatschappij de wijk in ‘met’ het meer en beter bewegen programma ‘Trainen in de Wijk’. In eerste instantie gaat het om een pilot, die wordt gehouden in verschillende wijken uit het verzorgingsgebied van de club. De komende weken wordt de pilot gedraaid om vervolgens te kijken naar een structureel en duurzaam programma vanuit stichting FC Groningen in de Maatschappij.

 

Bron: FC Groningen 

 

Dit artikel delen