Maatschappelijk

FC Groningen in de Maatschappij gaat op scholentour

FC Groningen gaat het komende seizoen op bezoek bij diverse basisscholen om de gymlessen over te nemen in de groepen 5/6. In plaats van een normale gymles maken de leerlingen spelenderwijs kennis met de oefenstof en spelvormen zoals ook bij de training van FC Groningen gebruikelijk is.

Naast de leuke training ontvangen alle deelnemers een voetbaldiploma en een goodiebag van FC Groningen, waar onder andere een kaartje in zit voor een thuiswedstrijd. Ook ontvangen de deelnemende scholen een bal en een boekje met tien spellen voor op het schoolplein.

Stimulatie
FC Groningen start de Scholentour om kinderen zoveel mogelijk te stimuleren te sporten en te bewegen. Tussen de club en de regio bestaat al een hoge betrokkenheid. Met de FC Groningen Scholentour wil de club in samenwerking met de provincie Groningen en Health i Port nog meer kinderen laten ervaren hoe leuk voetbal is. Health i Port maakt zich sterk voor een vitalere noordelijke regio door partijen in de health sector aan elkaar te verbinden en samen projecten voor de burger te initiëren. Alle basisscholen in de provincie Groningen kunnen zich inschrijven voor de FC Groningen Scholentour.

Geheel kosteloos
De totale training, inclusief warming-up en het uitdelen van de goodiebag en het voetbaldiploma, duurt 45 tot 60 minuten en is voor maximaal 30 kinderen. De FC Groningen Scholentour is gratis voor scholen dankzij subsidie van de provincie Groningen en Health i Port. Meer informatie kan worden gevonden op www.fcgroningen.nl/scholentour

Dit artikel delen