KPN eDivisie

FC Groningen winnaar tweede periode KPN eDivisie

De laatste speelronde van de periode, vier clubs op een gedeeld eerste plaats, € 2.500,- en een plek in de KPN eDivisie Finals op het spel. Twee onbekende talenten verdedigen de kleuren van FC Groningen; op dat moment de nummer 1 op basis van doelsaldo. De druk is hoog, maar Fabian Gottschalk en Merijn Eggens houden stand en kwalificeren zich verrassend als tweede club (na Ajax) voor de KPN eDivisie Finals.

FC Groningen, Vitesse, Excelsior en FC Utrecht begonnen de laatste speelronde van de tweede periode met zeven punten. FC Twente en N.E.C. volgden kort daar achter met zes punten. Kortom; een winnaar voorspellen was zo goed als onmogelijk.

N.E.C. haakte als eerste af. Zij verloren om 18.30 uur met 3-6 van AZ. De andere vijf kanshebbers startten hun wedstrijden tegelijk om 19.30 uur. Welke club de periodetitel zou winnen, bleef lang onduidelijk. Vitesse - FC Twente eindigde in 3-3, SC Cambuur - FC Utrecht werd 4-3 en FC Groningen besliste haar wedstrijd tegen Excelsior in een eindsprint met 2-6. Fabian vatte de periodewinst van de Groningers pakkend samen: "We moeten onze doelstelling bijstellen, we zijn nu al de verrassing van het seizoen!"

Komende dinsdag start de derde periode van de KPN eDivisie. Vanaf 17.30 uur worden onder andere PSV - AZ, FC Groningen - Vitesse en FC Utrecht - FC Twente gespeeld.

Kijk de KPN eDivisie (terug) via YouTube, Twitch of TikTok via onderstaande buttons.

Dit artikel delen