Eredivisie Awards

FC Twente domineert het Eredivisie Elftal van de Maand mei

Met maar liefst drie spelers is FC Twente de hofleverancier van het Eredivisie Elftal van de Maand. Naast Václav Černý verdienen ook Michel Vlap en Lars Unnerstall (drie clean sheets in mei) een plek in het elftal. AZ (Clasie en Beukema) volgt met twee spelers. Vitesse, FC Utrecht, PSV, FC Volendam, Feyenoord en Ajax leveren elk één speler.

Het Eredivisie Elftal van de Maand mei bestaat uit de volgende spelers: Lars Unnerstall (FC Twente), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Sam Beukema (AZ), Jorrel Hato (Ajax), Million Manhoef (Vitesse), Jordy Clasie (AZ), Michel Vlap (FC Twente), Francesco Antonucci (FC Volendam), Václav Černý (FC Twente), Tasos Douvikas (FC Utrecht) en Xavi Simons (PSV).

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Uiteindelijk worden de twee winnaars bepaald door de aanvoerders (via de spelersvakbond VVCS) en de trainers (via Coaches Betaald Voetbal) van de achttien eredivisieclubs. De prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden uitgereikt op 4 september 2023 tijdens de Eredivisie Awards op ESPN.

De verkiezingen Eredivisie Speler van de Maand en Eredivisie Speler van het Jaar zijn een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De verkiezingen voor Johan Cruijff Talent van de Maand en Johan Cruijff Talent van het Jaar worden georganiseerd door de Eredivisie CV, ESPN, de Johan Cruyff Foundation en de VriendenLoterij.

Dit artikel delen