KPN eDivisie

FC Twente, Feyenoord en PEC Zwolle naar de Finals, Ajax pakt opnieuw een periode

Spanning en sensatie op de laatste speelavond van het reguliere KPN eDivisie seizoen. De esporters van eredivisieclubs streden voor hun laatste kans op directe plaatsing voor de Finals. Ajax, AZ PSV en Heracles Almelo zijn al zeker van een plek, waar FC Twente, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle nog streden om de overige plekken.

Ajax voor een tweede keer periodekampioen

In Amsterdam mag voor een tweede keer dit eDivisie seizoen de champagne ontpopt worden: Ajax pakt zes punten op de laatste reguliere speelavond en kroont zichzelf opnieuw tot periodekampioen. Na het winnen van de eerste periode sluiten zij het reguliere seizoen af met winst in de vierde periode. Het vizier kan nu volledig op de strijd om het landskampioenschap dat op zaterdag 30 maart aanstaande zal losbarsten. De verwachtingen in de hoofdstad zullen hooggespannen zijn.

Ajax wint de 4e periode
Vlnr: Max Koelemaij (links), Levi de Weerd, Nick den Hamer en Paulo Henrique Chaves (rechts)

Feyenoord, FC Twente en PEC Zwolle zien we terug in de Finals

Naast de winnaars van een periodekampioenschap kunnen clubs zich ook via de ranglijst plaatsen voor de KPN eDivisie Finals. AZ verzekerde zichzelf vorig week al van een finaleplek. FC Twente en Feyenoord voegen zich bij het rijtje clubs dat nog kans maakt op het landskampioenschap. De meest opvallende naam die zich wist te plaatsen is promovendus PEC Zwolle. Zij eindigen achter Ajax in de vierde periode, waardoor PEC profiteert van de eerste periodewinst van de Amsterdammers en de tweede plek genoeg is om via de periode door te stoten naar de KPN eDivisie Finals.

Dit artikel delen