Eredivisie Awards

FC Twente levert drie spelers voor het Eredivisie Elftal van de Maand maart

FC Twente is dit seizoen voor het eerst hofleverancier in het Eredivisie Elftal van de Maand. In maart won de Twentse club van SC Cambuur (1-0), AZ (0-1) en PEC Zwolle (1-0), waarbij de defensie geen enkel tegendoelpunt te verwerken kreeg. Om die reden maken drie verdedigers (Julio Pleguezuelo, Robin Pröpper en Joshua Brenet) van FC Twente hun entree in het Elftal van de Maand.

Na FC Twente volgen Ajax (Haller en Gravenberch) en PSV (Zahavi en Max) beiden met twee spelers. Spelers van AZ, FC Groningen, Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam maken het elftal compleet. Bijzonder is dat Sparta Rotterdam-keeper Maduka Okoye in twee wedstrijden én de niet-uitgespeelde wedstrijd tegen Vitesse zijn doel schoon wist te houden. En dat terwijl de club momenteel nog op de zeventiende plaats in de Eredivisie staat.

Het volledige Eredivisie Elftal van de Maand maart: Maduka Okoye (Sparta Rotterdam), Philipp Max (PSV), Julio Pleguezuelo (FC Twente), Robin Pröpper (FC Twente), Joshua Brenet (FC Twente), Ryan Gravenberch (Ajax), Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles), Jesper Karlsson (AZ), Michael de Leeuw (FC Groningen), Sébastien Haller (Ajax) en Eran Zahavi (PSV).

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing (ESPN). Deze onderdelen wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen 2021/22 worden uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen