KPN eDivisie

FC Utrecht grijpt laatste kans op deelname KPN eDivisie Finals

Het deelnemersveld is compleet: alle acht clubs die aan de KPN eDivisie Finals deelnemen zijn bekend! De eSporters van FC Utrecht wisten zich via de play-offs als laatste team te plaatsen en strijden nog mee om de felbegeerde landstitel tijdens de KPN eDivisie Finals op zaterdag 6 mei in Koninklijke Jaarbeurs Utrecht.

Dat er afgelopen dinsdagavond veel op het spel stond tijdens de laatste live uitzending van het reguliere KPN eDivisie seizoen was duidelijk merkbaar. Gespannen koppies, extra focus en emotionele uitbarstingen bij spelers en coach die voor hun laatste kans vochten om mee te blijven strijden voor het kampioenschap.

Vroege uitschakeling AZ

Op basis van de ranglijst mocht AZ op voorhand als de favoriet worden bestempeld. Daarnaast kregen zij ook het voordeel om als eerst een tegenstander te mogen kiezen, waarbij de keuze op N.E.C. Nijmegen viel. Het liep voor de Alkmaarders wat anders dan zij vooraf voor ogen hadden. N.E.C. kwam sterk voor de dag en trok over twee duels aan het langste eind door zich met 6-5 te plaatsen voor de halve finale.

Op de andere virtuele velden won FC Emmen van Sparta Rotterdam (4-0), stootte Utrecht door ten koste van Fortuna Sittard (5-3) en was SC Cambuur met 3-2 te sterk voor RKC Waalwijk.

N.E.C en FC Emmen troffen elkaar in de halve finale

FC Emmen en FC Utrecht naar de finale

Waar de meeste kwartfinale wedstrijden nog gelijk op gingen, waren de halve finales minder spannend. N.E.C. leek te vroeg gepiekt te hebben en kon na het uitschakelen van AZ moeilijk een vuist maken tegen FC Emmen en verloor met 10-4 over twee wedstrijden.

Ook de andere halve eindstrijd tussen FC Utrecht en SC Cambuur beloofde vooraf spannender te worden dan het uiteindelijk werd. De Utrechters wonnen het eerste duel met 2-0, waarna ze het karwei konden afmaken in de tweede wedstrijd en zich met een 5-2 overwinning wisten te kwalificeren voor de finale tegen FC Emmen.

Tim Spaan (links) en Tygo van Splunteren namens FC Utrecht

FC Utrecht naar finaledag in eigen stad

De absolute eindstrijd tussen FC Emmen en FC Utrecht bleef tot het laatste moment een spannend treffen. De spelers van beide ploegen zijn goede bekenden van elkaar, wat het onderonsje voorafgaand extra lading gaf.

Max Koelemaij (FC Emmen) en Tygo van Splunteren (FC Utrecht) maakten er in het eerste duel een spannende pot van. Max knokte zich uiteindelijk naar een 3-2 overwinning namens de Emmenaren en moest vanaf de zijkant toekijken hoe zijn teammaat Leroy Miggels het opnam tegen Tim Spaan.

Laatstgenoemde trok in de eerste helft de overall stand gelijk en zette uiteindelijk zijn club op een 4-3 voorsprong. Het minimale gaatje werd geslagen en uiteindelijk niet meer uit handen gegeven door Spaan en FC Utrecht. Door deze overwinning op FC Emmen kroonde de Utrechters zich tot winnaar de KPN eDivisie play-offs en zien wij hen op zaterdag 6 mei terug tijdens de KPN eDivisie Finals in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht

Van links naar rechts: Tim Spaan, coach Bob van Uden en Tygo van Splunteren

Scoor jouw tickets voor de KPN eDivisie Finals

Ga naar https://edivisie.nl/finals voor meer informatie en support jouw club tijdens de strijd om de landstitel op zaterdag 6 mei in de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht.

Dit artikel delen