Maatschappelijk

FC Utrecht organiseert voor eenzame ouderen het grootste kerstdiner van Midden-Nederland

Stadion Galgenwaard was op woensdag 12 december het decor van een prachtig Kerstdiner voor 190 eenzame ouderen, FC Utrecht organiseerde onder #fcutrechtserveert het grootste Kerstdiner van Midden-Nederland.

Ouderen werden uit alle hoeken van de provincie Utrecht opgehaald en thuisgebracht: van Amersfoort naar Nieuwegein, en Vianen tot Zeist. Het Kerstdiner werd geserveerd door onder andere de spelers en stafleden van FC Utrecht en de FC Utrecht Old Stars, terwijl de ouderen werden getrakteerd op optredens van goochelaar Roy van Rossum en zangeres Willeke Alberti. 

Mark van der Maarel, vice-aanvoerder van FC Utrecht is een van de obers tijdens het diner: ‘’Je ziet dat het een positieve bijdrage kan leveren aan een individu. Het geeft positieve energie.’’ Dat het positieve energie aan een individu gaf bleek wel aan een 93-jarige vrouw, die erg in haar nopjes was: ‘’Alleen één keer in de maand op woensdag gaan we uit eten. Ik heb al m'n familie en kennissen overleefd. Ik ben nog in m'n eentje over. Hier heb je wat aan'' zo vertelde ze tegenover RTV Utrecht.

De tweede editie van #fcutrechtserveert was een groot succes.

Dit artikel delen