Maatschappelijk

FC Utrecht zorgt voor unieke middag in eigen provincie

Dinsdag 24 september zijn spelers, technische staf en kantoormedewerkers van FC Utrecht de provincie in gegaan. In Utrecht, Houten, Vianen en Nieuwegein hebben tientallen kinderen een unieke en sportieve middag gehad die ze niet snel zullen vergeten. Een speciale week, aangezien er komende zondag een speelronde van de Bijzondere Eredivisie plaatsvindt op het Sportcomplex Zoudenbalch van FC Utrecht.

Het betrof het eerste Provinciebezoek van FC Utrecht in het seizoen 2019/20. Bij het Provinciebezoek van de club worden steeds weer verschillende dorpen uit de provincie bezocht met iedere keer weer een ander thema. Ditmaal zetten spelers, stafleden en kantoorpersoneel zich in voor kinderen met een beperking.

Activiteiten in diverse steden
Bij sportvereniging DVSU in Utrecht vormden kinderen met een lichamelijke en geestelijke beperking het team Forza Friends, dat tegen een team van FC Utrecht speelde om de ‘FC Utrecht Cup’. Het FC Utrecht team bestond uit selectiespelers Ramselaar, Kerk, van der Maarel en Jensen en werd begeleid door verschillende trainers, waarbij John van den Brom ook aanwezig was. Niet alleen daar werd gestreden om de beker, maar ook in Houten, bij dagbesteding ‘De Jonge Ontdekker’. Hier speelden kinderen met autisme, dyslectie en gedragsproblemen een toernooi waarbij o.a. Postma, Maher, Troupée en Paes fungeerden als aanvoerder van de deelnemende teams. Bij het Revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht hielpen spelers van mee met de revalidatietherapie, gevolgd door een voetbalwedstrijd tegen een team van De Hoogstraat. In Vianen namen selectiespelers het op tegen een team dat bestond uit kinderen met autisme, dyslectie en gedragsproblemen. Tot slot werd een toernooi gehouden in Nieuwegein, waar ook kinderen met autisme, dyslectie en gedragsproblemen meededen. Hierbij werden Dijkhuizen, Klaiber en Joosten tot aanvoerder benoemd en verdeeld onder de teams.

Bijzondere Eredivisie
Het was een zeer geslaagde middag, waarbij veel kinderen samen speelden met de helden van FC Utrecht, handtekeningen scoorden en spandoeken maakten. Het doel was om de sportparticipatie onder kinderen met een beperking te stimuleren, wat weer goed past bij de deelname van de club aan de Bijzondere Eredivisie. Meer informatie hierover is te vinden via: https://eredivisie.nl/nl-nl/maatschappelijk-nieuws-overzicht/droom-wordt-werkelijkheid-voor-120-gehandicapte-kinderen

Dit artikel delen