Maatschappelijk

Feyenoord - ADO Den Haag opnieuw in het teken van de knuffelactie

Precies 3 jaar geleden gingen beelden van de wedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag de wereld over: fans van de uitspelende club gooiden honderden knuffels naar beneden, waar kinderen van het Erasmus MC-Sophia op uitnodiging de wedstrijd bijwoonden. Komende zondag, 15 september, is het weer zover. Het is het derde jaar op rij dat deze knuffelactie plaatsvindt en dit jaar krijgt de actie nog meer steun, vanuit fans van Feyenoord, ADO Den Haag én AZ. 

De wedstrijd Feyenoord-ADO Den Haag is een wedstrijd geworden met een speciale betekenis. Het is een dag die veel kinderen nooit meer vergeten. ADO Den Haag supporters gooien in de twaalfde minuut duizenden knuffels vanuit het uitvak naar beneden, naar het vak waar zieke kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis zitten.

De kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis die niet in de gelegenheid zijn om naar De Kuip te komen, hoeven dankzij Sophia TV niets te missen van de gebeurtenissen in het stadion. Sophia TV zal verslag uitbrengen vanuit het speciaal voor de Sophia-kinderen gereserveerde Vak G.

Steun vanuit AZ

De actie is ook dit jaar een daverend succes: meer dan 30.000 knuffels zijn er al verzameld, waardoor niet alle knuffels meegenomen kunnen worden naar de wedstrijd. Als oplossing voor het overschot hebben ADO-supportersgroepen FCDH, Haagsche Bluf en Fansupport de actie 'adopteer een knuffelbeer voor 1 euro' bedacht. Het doel daarvan is zoveel mogelijk geld op te halen voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Ook worden gesponsorde knuffels aan andere goede doelen ten behoeve van kinderen geschonken.

AZ ondersteunt deze actie door 5.000 knuffels te adopteren. Met als doel om KWF Kankerbestrijding te ondersteunen, maar ook de goede band met ADO Den Haag te onderschrijven. ADO Den Haag schoot de Alkmaarse club te hulp, nadat een deel van het dak van het AFAS Stadion was ingestort. Hierdoor kan AZ tot de winterstop de Eredivisie- en Europa League-wedstrijden in het Cars Jeans stadion spelen.


14 jarige relatie 

Binnen de hekken van De Kuip zal zondag 15 september ook op verschillende plekken worden gecollecteerd. Je kunt ook €2,- doneren door SOPHIA te sms’en naar 4333. De opbrengst van de collecte is bestemd voor een speciale Feyenoord-hoek in het Sophia Kinderziekenhuis. In deze hoek kunnen de kinderen zich even in het stadion wanen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis.

De opbrengst van de collecte wordt zoals altijd door de selectie van Feyenoord overhandigd tijdens het jaarlijkse bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis. Het bezoek van de selectie en de Sophiadag in De Kuip vormen de belangrijkste pijlers onder de warme vriendschapsband die beide partijen al sinds augustus 2003 met elkaar hebben.

Wil jij ook een knuffel adopteren?

Naast een donatie via SMS is het ook mogelijk om een knuffel te adopteren. De opbrengst gaat - zoals eerder vermeld - naar goede doelen ten behoeve van kinderen. Elke knuffel vertegenwoordigt een waarde van één euro. Het betreffende bedrag kun je overmaken naar rekeningnummer NL86 INGB 0007 7185 08 tnv Supportersvereniging Haagse Bluf onder vermelding van Adopteer een knuffelbeer.

Bekijk de beelden van de knuffelactie in 2016 hieronder.

 

Dit artikel delen