KPN eDivisie

Feyenoord en RKC Waalwijk vliegen uit de startblokken in tweede periode

Nieuwe ronde, nieuwe kansen bij aanvang van de tweede periode in de KPN eDivisie. Feyenoord vloog wederom voortvarend uit de startblokken, waar ook RKC Waalwijk geen spaan van haar tegenstander heel liet.

Hagebeuk maakt gehakt van landskampioen Damian Sitaram

Dat voormalig eDivisie-kampioen Dani Hagebeuk weer serieus de controller op heeft gepakt en terug is in de KPN eDivisie zal niet onopgemerkt zijn gebleven door de volgers van de esports competitie. Na zes speelronden pakt Hagebeuk eindelijk zijn eerste individuele overwinning van het seizoen. Nadat zijn teamgenoot Levi al met 5-1 wist te winnen van Milan (Vitesse) trok Hagebeuk -spelend in het shirt van RKC Waalwijk- ook in zijn pot flink door: landskampioen Damian Sitaram werd met 5-2 verslagen, waardoor de esporters van RKC met liefst 10-3 winnend afsloten.

Eén van de opvallende namen van dit KPN eDivisie-seizoen: Talha Demirel. De esporter van Feyenoord is in bloedvorm en lijkt die voorlopig ook nog wel even vast te willen houden. Julian van den Berg mocht namens de Rotterdammers het spits afbijten tegen Abdi Hassan van FC Utrecht (1-2). Na de nederlaag van Julian was de opdracht voor Talha duidelijk: winnen. Tegenstander Tim Spaan, die vorig seizoen nog de Finals wist te bereiken met Utrecht, werd met grote cijfers te kijk gezet door Demirel. Er was geen houden aan voor Spaan die met een 8-0 nederlaag naar huis ging en Feyenoord hierdoor met 9-2 over twee duels zag winnen.

Luca Schilder zorgt voor dé verrassing van de avond

Niet alleen in de Eredivisie loopt het nog niet vlekkeloos bij FC Volendam. Ook in de KPN eDivisie stond 'Het Andere Oranje' voorafgaand aan de zesde speelronde nog met lege handen. Luca Schilder en Tobias de Boer namen het op tegen wereldkampioen Manuel Bachoore en eChamions League-winnaar Emre Yilmaz. Op voorhand een strijd waarin PSV te allen tijde als favoriet zal worden bestempeld.

Met name Luca Schilder liet de Eindhovenaren flink zweten. De rasechte Volendammer versloeg Manuel Bachoore met liefst 4-0 en boekte zijn eerste individuele overwinning in de KPN eDivisie. De tweede wedstrijd ging tussen Tobias de Boer (Volendam) en Emre Yilmaz (PSV). Yilmaz, die twee weken geleden ook al de sterren van de hemel speelde tijdens de EA FC Pro Open, bleek niet te stoppen en poetste de achterstand al vóór het rustsignaal weg: 5-0. Ook in de tweede helft bleef de doelpuntenmachine op volle toeren draaien. De Boer deed er alles aan om de denderende Yilmaz-trein te stoppen, wat pas zijn vruchten afwierp bij een 8-0 stand, waardoor PSV uiteindelijk een achterstand om wist te zetten in een 8-4 overwinning.

Pechvogel van de avond komt uit Almere

Almere City verloor in speelronde 6 het treffen met Sparta Rotterdam met 5-3. De eerste wedstrijd tussen Sep Terstall (Almere) en Damon de Best van Sparta werd niet achter de knoppen uitgevochten. De Best en Sparta kregen het eerste duel met 3-0 cadeau nadat Terstall door oponthoud in het verkeer te laat kwam en niet mocht spelen. Merijn Eggens won nog wel met een minimaal verschil van Spartaan Aimane Oualit, wat de stand voor Almere nog enigszins dragelijk maakte.

Dit artikel delen