Eredivisie Awards

Feyenoord hofleverancier van het Eredivisie Elftal van de Maand mei

Feyenoord is met drie spelers de hofleverancier van het Eredivisie Elftal van de Maand. Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko en Gernot Trauner blonken afgelopen maand uit.

Opvallend is dat de rest van de selectie bestaat uit spelers van acht verschillende clubs: de gehele top 6 en ook vanuit de staart van de Eredivisie (RKC Waalwijk, Excelsior en Vitesse) maken spelers deel uit van het elftal.

Het Eredivisie Elftal van de Maand mei: 

  • Keeper: Etienne Vaessen (RKC Waalwijk)
  • Verdedigers: Arthur Zagré (Excelsior Rotterdam), Dávid Hancko (Feyenoord), Gernot Trauner (Feyenoord) en Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
  • Middenvelders: Sem Steijn (FC Twente), Jerdy Schouten (PSV) en Tjaronn Chery (N.E.C. Nijmegen)
  • Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Vangelis Pavlidis (AZ) en Kacper Kozłowski (Vitesse).

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden uitgereikt op de Eredivisie Awards (2 september 2024).

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA SPORTS FC™. De verkiezing voor het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij. 

Dit artikel delen