KPN eDivisie

Feyenoord nieuwe koploper, Heerenveen en Almere scoren erop los

De derde speelweek in de KPN eDivisie is de laatste avond voordat op dinsdag 28 november in speelronde 4 en 5 het eerste ticket voor de KPN eDivisie Finals verdeeld gaat worden. De doelpuntenmachine draaide ook deze avond weer op volle toeren.

Fortuna Sittard lijdt eerste nederlaag van het seizoen

Na twee wedstrijden waren er nog zes teams zonder puntverlies voorafgaand aan speelronde 3 in de KPN eDivisie. Eén ding is zeker; daar komt hoe dan ook verandering in. Fortuna Sittard was één van die teams, zij namen het op tegen Heracles Almelo dat met drie punten na twee duels zichzelf in de middenmoot terugvindt.

Heracles Almelo vloog werkelijk uit de startblokken. Vince Eijkens won overtuigend met 4-0 van Tjardo Paliama en schonk hiermee zijn teamgenoot Collin Dekkers een comfortabele uitgangspositie om het karwei af te maken. Dekkers klaarde uiteindelijk de klus door Lev Vinken op 3-3 te houden en zo Heracles de tweede overwinning van het seizoen te boeken.

Achttienklapper in clash tussen Almere City FC en sc Heerenveen

Dat er veel doelpunten vallen in KPN eDivisie treffen tussen esporters van eredivisieclubs is geen nieuws, maar 18 doelpunten over twee duels mag met recht een zeldzaamheid genoemd worden. Dennis van Beek en Bram Goffin trokken namens sc Heerenveen aan het langste eind en wonnen de strijd van Merijn Eggens en Sepp Terstall met (schrik niet) 11-7.

Vier clubs nog ongeslagen na drie speelronden

De eerste ontknoping van dit KPN eDivisie nadert. Volgende week dinsdag (28 november) worden de 4e en 5e speelronde op één dag afgewerkt, waarna we aan het eind van de avond de eerste club die zich plaatst voor de Finals bekend gaat zijn. De grootste kanshebbers lijken Ajax, Feyenoord, PSV en Excelsior te zijn. Zij zijn na drie wedstrijden nog ongeslagen en voeren de ranglijst aan.

Feyenoord mag zich de nieuwe lijstaanvoerder van de KPN eDivisie noemen. Op doelsaldo blijft de 'ploeg van Zuid' stadsgenoot Excelsior Rotterdam voor. PSV en Ajax zijn ook nog zonder puntverlies en vinden zichzelf terug op positie 3 en 4. Alle vier de eredivisieclubs maken nog kans op de periode van dit KPN eDivisie seizoen. In de komende speelronde treffen Feyenoord en PSV elkaar in een onderling duel. Aansluitend, in de vijfde ronde op de speelkalender, mogen Ajax en Excelsior onderling gaan uitmaken wie nog kans maakt op de periodetitel. Zo kan de situatie ontstaan dat de top 4 elkaar elimineert in de strijd om de eerste periode. Spanning en sensatie verzekerd!

95(!) doelpunten in 18 duels in speelronde 3

Dit artikel delen