Eredivisie

Fortuna Sittard eert clublegende Fernando Ricksen met speciaal shirt

Vijf jaar na het overlijden van Fernando Ricksen aan de gevolgen van ALS, komt Fortuna Sittard met een speciaal eerbetoon aan de clublegende. In samenwerking met verschillende partners en de Stichting ALS, speelt Fortuna deze week in een uniek shirt tijdens hun wedstrijden tegen Ajax en PSV.

Uniek ontwerp

Het bijzondere shirt, ontworpen ter nagedachtenis aan Ricksen, bevat een opvallend holografisch logo dat nog niet eerder in het Nederlandse betaalde voetbal is gebruikt. Het Fortuna-logo gaat daarbij naadloos over in het silhouet van de oud-verdediger, een pionierend design dat de passie en strijdlust van Ricksen symboliseert. In de nek van het shirt is de iconische lijfspreuk van Ricksen, Never Give Up, verwerkt, verwijzend naar zijn onbreekbare vechtlust. Bovendien zijn de kleuren van het shirt geïnspireerd op zijn succesvolle tijd in Glasgow, waar hij eveneens de harten van vele fans veroverde.

Ondersteuning voor Stichting ALS

Het Never Give Up motto van Fernando Ricksen staat centraal in de campagne, waarbij Fortuna Sittard ook een belangrijke boodschap uitdraagt over de spierziekte ALS. Een deel van de opbrengst van elk verkocht shirt – 10% om precies te zijn – gaat naar de Stichting ALS. Daarnaast worden er verschillende initiatieven georganiseerd, zoals een veiling van wedstrijdgedragen shirts via MatchWornShirt, collectes rondom de thuiswedstrijd tegen PSV, en een speciale donatiepagina.

Koop het shirt en steun de strijd tegen ALS

Voor fans die het unieke shirt willen bemachtigen en hiermee de Stichting ALS willen steunen, zijn er meerdere mogelijkheden om het shirt aan te schaffen. Online het shirt direct beschikbaar en zal vanaf 25 september worden de online bestellingen uitgeleverd, maar fans kunnen het shirt ook fysiek aanschaffen tijdens diverse verkoopmomenten in de fanshop of het stadion van Fortuna Sittard. Met deze actie hoopt Fortuna Sittard een zo groot mogelijk bedrag op te halen voor de Stichting ALS, waarbij is besloten om op het shirt geen korting voor leden toe te passen.

Met dit eerbetoon benadrukt de Eredivisie niet alleen de kracht van het Nederlandse voetbal om iconen zoals Fernando Ricksen te eren, maar ook de collectieve verantwoordelijkheid om samen ziekten zoals ALS onder de aandacht te brengen.

Dit artikel delen