Maatschappelijk

Fortuna Sittard start samenwerking met Wereld Natuur Fonds

Fortuna Sittard gaat het Wereld Natuur Fonds (WWF) ondersteunen in de missie natuur en dieren te beschermen en te behouden voor de volgende generaties. In speelronde 2 prijkte de welbekende panda op het nieuwe thuistenue om de samenwerking zichtbaar te maken richting het grote publiek.

De club uit Sittard geeft aan in te zien welke positieve invloed betaald voetbalclub kan hebben in de maatschappij en vindt het derhalve belangrijk die invloed aan te wenden ter verbetering van de wereld waarin we leven. Fortuna Sittard steunt het gedachtegoed van het WWF volmondig en verleent het komende jaar alle medewerking om WWF in woord en daad te promoten.

In de looptijd van het partnership zal Fortuna Sittard diverse campagnes lanceren om het WWF te helpen hun missie aan de hand van storytelling via de officiële mediakanalen te concretiseren. Ook volgen er veilingen en collectes na en rondom competitiewedstrijden, zodat WWF ook een financiële vuist kan maken om te vechten voor het voor het behoud van de flora en fauna op onze planeet.

Ook de jongste fans van Fortuna Sittard, de Fortuniors, worden opgevoed met de juiste normen en waarden ten aanzien van duurzaamheid en rentmeesterschap. Daarnaast formuleert de club ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen voor het stadion, de organisatie en de club in totaliteit. WWF op zijn beurt helpt Fortuna Sittard proactief met het verwezenlijken van de gestelde targets.

Voorzitter Isitan Gün: "Voor mij is dit een van de mooiste dagen uit mijn leven. Deze samenwerking met het WWF maakt me echt ongelofelijk trots! Ik hoop dat dit partnership onze fans en alle mensen die de Eredivisie volgen eraan herinnert dat we zuinig moeten zijn op onze planeet. De aarde is wonderschoon en we moeten niet vergeten dat we haar slechts lenen van de generaties die na ons komen." 

"We ondervinden momenteel de gevolgen van een rigoureuze klimaatverandering en het is van groot belang dat we nu de handen ineen slaan en het WWF, kampioenen in het beschermen van onze natuur, hartgrondig ondersteunen. Fortuna Sittard heeft respect voor alles wat leeft en is trots zich te verbinden aan een instantie met een dusdanig belangrijke missie", aldus Gün op de Fortuna Sittard-website

Dit artikel delen