Maatschappelijk

Fortuna Sittard zorgt voor bijzondere Walk for Life

Fortuna Sittard organiseert, in samenwerking met supportersvereniging Fortuna SC en de Kennedy Mars Sittard, 11 april 2020 een ‘Walk for life’ wandeltocht. Het doel is om mensen in de regio met elkaar te verbinden en een gezonde levensstijl te bevorderen. Hierdoor wil de club ook meehelpen aan het creëren van een (iets) betere wereld.

Een grote delegatie aan vertegenwoordigers van de Limburgse club zullen samen met mensen van jong tot oud, van super fit tot mindervalide, deelnemen aan de Mini Mars, die 10 kilometer lang is.

Deze actie heeft voor de vertegenwoordigers, en tevens ook ambassadeurs, een bijzondere betekenis. Onder andere Kevin Hofland (assistent-trainer), Jacky Donkor (speler) en Pedro Ricksen (broer van Fernando Ricksen (oud-Fortuna Sittard speler)) zullen mee doen aan het evenement.

Alle deelnemers dragen een uniek ‘Walk for Life’ shirt en daarmee steunen zij meerdere goede doelen, waaronder KIKA, Credohuis Sittard, Stichting Voluntary Childaid en Stichting ALS. Bij het reglementair uitlopen van de Mini-Mars ontvangt elke deelnemer ook een medaille.

De wandelroute is een officieel onderdeel van de beroemde Kennedymars van de stad Sittard. Op 20 april 1963 liepen zeven jongens en drie meisjes van het Bisschoppelijk College in Sittard de eerste Kennedymars in Nederland door 80 kilometer te wandelen in 20 uur tijd. Daarmee is deze wandeltocht de oudste Kennedymars van Nederland.

Inschrijven kan tot 25 maart 2020 via deze link. De inschrijving kost 15 euro: https://webshop.fortunasittard.nl/product/walk-for-life/

Dit artikel delen