Eredivisie Awards

Genomineerden bekend voor Eredivisie Speler van het Jaar 2022/‘23

Václav Černý, Santiago Giménez, Dávid Hancko, Orkun Kökcü en Xavi Simons zijn de kanshebbers voor Eredivisie Speler van het Jaar 2022/‘23. Daphne van Domselaar, Tiny Hoekstra, Fenna Kalma, Marisa Olislagers en Liz Rijsbergen maken kans op de award voor beste speler in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De prijzen worden op maandag 4 september om 20.30 uur uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards. De awardshow is live te zien op ESPN.

Meer kanshebbers komende weken bekend

Naast de Eredivisie Spelers van het Jaar-awards wordt nog een aantal prijzen uitgereikt: Johan Cruijff Talent van het Jaar, Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar, Doelpunt van het Jaar en de Eredivisie Oeuvre Award. De kanshebbers op deze awards worden de komende weken bekendgemaakt via de social media-kanalen van ESPN, Eredivisie en Azerion Vrouwen Eredivisie.

De winnaars van de topscorersprijzen zijn vanzelfsprekend al bekend: Tasos Douvikas (FC Utrecht) en Xavi Simons (PSV) worden beloond met een Willy van der Kuijlen-trofee, met beiden 19 voltreffers. Fenna Kalma (FC Twente) maakte de meeste goals in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Zij wist maar liefst 30 keer het net te vinden. Ook wordt op 4 september de ‘Voetbal Geeft Prijs’ uitgereikt, een initiatief van de VriendenLoterij in samenwerking met de Eredivisie CV en ESPN. Met deze competitie worden Eredivisieclubs gestimuleerd om nieuwe, impactvolle maatschappelijke projecten te realiseren.

Eredivisie Awards op maandag 4 september

In aanwezigheid van spelers, coaches en andere prominenten uit de Eredivisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie worden op maandag 4 september de prijzen uitgereikt in DeFabrique in Utrecht. De avond wordt gepresenteerd door ESPN-presentatoren Jan Joost van Gangelen en Fresia Cousiño Arias. De awardshow is om 20.30 uur live te zien op ESPN en YouTube.

De Eredivisie Awards

De Eredivisie Awards zijn een initiatief van Eredivisie CV en ESPN, in samenwerking met de Azerion Vrouwen Eredivisie en de KNVB. VriendenLoterij, KPN, Unibet en Cruyff Foundation zijn partner van de Eredivisie Awards. De Eredivisie Speler van het Jaar en Azerion Vrouwen Eredivisie van het Jaar worden in samenwerking met spelersvakbond VVCS gekozen door de aanvoerders van de Eredivisieclubs. In samenwerking met Coaches Betaald Voetbal kiezen de trainers het Johan Cruijff Talent van het Jaar en het Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar.

Dit artikel delen