KPN eDivisie

GG22: Europa's grootste sports gaming festival in MECC Maastricht

Eredivisie CV, DreamHack Sports Games en MECC Maastricht presenteren GG DreamHack Sports (GG22) in het Pinksterweekend van 4 en 5 juni 2022 in MECC Maastricht. GG22 brengt sport- en gaming fans samen in een dynamische festivalomgeving vol entertainment en sports gaming activiteiten. GG22 wordt het grootste sports gaming festival in Europa met de KPN eDivisie Finals als haar eerste bevestigde deelnemende esports competitie.

GG22 biedt sport- en gaming fans en -liefhebbers de kans om hun online gaming plezier te vertalen naar een fysiek evenement vol met activiteiten. Tijdens GG22 zien zij de beste professionele esporters tegen elkaar strijden, kunnen zij hun vaardigheden in hun favoriete sports games laten zien, verschillende games uitproberen, hun helden ontmoeten, nieuwe producten ervaren én nieuwe vrienden maken.

Eredivisie Zone én live KPN eDivisie finals

GG22 presenteert naast de KPN eDivisie Finals een programma met een breed scala aan belangrijke esports competitiewedstrijden zoals racing, golf en extreme sports. Daarnaast staat een podiumprogramma met entertainment gepland, is er een Eredivisie Zone, een Expo Area, kan men deelnemen aan een LAN-party en kan er actief gegamet en gesport worden in de Active Gaming Zone. GG22 gaat over de beste tegen de beste esporters, fair play en lekker gamen met je vrienden. Het evenement biedt een festivalomgeving met verschillende sportactiviteiten gericht op het respectvol omgaan met teamgenoten, tegenstanders en overige bezoekers.

GG22 moet een onvergetelijke indruk achterlaten door bezoekers jong en oud een ultieme gaming- en festivalbeleving te bieden. Mogelijk gemaakt door de sportgaming kennis en ervaring van DreamHack Sports Games, de professionele toplocatie MECC Maastricht, de bekendheid en ervaring van de KPN eDivisie en het aanbod van bekende topsporters, influencers en creators.

Sportwereld en sportgamingwereld samengebracht

Roger Lodewick, CEO DreamHack Sports Games: “Sportgamen wordt steeds populairder. Aangezien DreamHack Sports Games zich uitsluitend richt op het transformeren van traditionele sporten [IP's] in esports, is het creëren en organiseren van een esports- en gamingfestival dat specifiek is ontworpen voor sport en sportgaming een natuurlijke stap voor ons bedrijf. We willen zowel de sportwereld als de sportgamingwereld samenbrengen, waarbij we de enorme fanbase van de traditionele sporten kruisbestuiven met de agile en jonge demografie van sportgamers. Samen met onze langdurige partner Eredivisie en het schitterende gerenoveerde MECC Maastricht, voorzien we dat GG DreamHack Sports de maatstaf zal worden voor alle sportgamingfestivals over de hele wereld.”

Marc Rondagh, Business Development Manager Eredivisie CV: "Als Eredivisie proberen we met de KPN eDivisie telkens weer een stap vooruit te zetten. Dat hebben we gedaan sinds de start van de KPN eDivisie in 2017; toen wij onze samenwerking met DreamHack Sports Games startten in 2019 en dat gaan we komende zomer doen met een heus tweedaags festival in Maastricht. Voor ons is hiermee de cirkel rond. Wat begon om jongeren voor de Eredivisie te enthousiasmeren gaat nu ook echt offline gebeuren, op een festival waar beide werelden, online en fysiek, elkaar ontmoeten."

Ticketsale voor GG22 start in januari 2022 op ggdreamhacksports.com

Dit artikel delen