Maatschappelijk

HANNN Walking Football Festival 2018

Vrijdag 25 mei vormt Sportpark Kardinge in Groningen het decor voor de derde editie van het HANNN Walking Football Festival. Walking Football is een voetbalvorm voor mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder. Bij Walking Football wordt gespeeld op een klein veld en er mag niet worden gerend. Lichamelijk contact is verboden en de bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld. Het festival start om 14.00 uur en de wedstrijden zullen eindigen rond 17.00 uur.

Het HANNN Walking Football Festival wordt georganiseerd door FC Groningen en de amateurverenigingen GVAV-Rapiditas, vv Oosterparkers en DIO Groningen.

FC Groningen

Het OldStars Team van FC Groningen is in februari 2014 opgericht en bestaat momenteel uit 36 leden. Zij trainen elke donderdagmiddag bij VV Hoogezand. In de afgelopen vier seizoenen zijn de leden van FC Groningen OldStars ware ambassadeurs geworden voor het oprichten van nieuwe teams bij leden van het Amateurconvenant FC Groningen, dat bestaat uit ruim tweehonderd amateurverenigingen in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Ook de nieuwe teams uit het verzorgingsgebied van FC Groningen presenteren zich tijdens het festival.

Twintig teams 

Het deelnemersveld van het HANNN Walking Football Festival bestaat uit: de OldStars van FC Groningen (3 teams), SC Cambuur (3 teams), Heracles Almelo, SV Bedum (2 teams), HZVV, UFC Noordpool, Vitesse ’63,  Kardinge (2 teams uit combinatie van GVAV, Oosterparkers en DIO Groningen), Suri’s All Stars (2 teams uit Hoogezand-Sappemeer), SC Heerenveen, vv Winsum en VEV ’67 (2 teams).

Deelnemen staat voorop

Bij het HANNN Walking Football Festival 2018 staat het deelnemen voorop. De scores van de wedstrijden worden door de teams zelf weliswaar bijgehouden, maar er wordt geen eindklassement opgemaakt. De eerste prijs gaat naar het team dat in de uitvoering het beste Walking Football speelt.

Partners van het festival zijn, naast de genoemde clubs uit de Stad, het HANNN, Menzis, Van Boxtel Hoorwinkels, Ouderenfonds, de gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Alfa-college, Huis voor de Sport Groningen en de KNVB.
 
Publiek is vrijdagmiddag 25 mei van harte welkom op Sportpark Kardinge om het evenement bij te wonen. De toegang is gratis.

Dit artikel delen