Eredivisie

Hans van Breukelen reikt de schaal uit bij landskampioenschap PSV

Als PSV kampioen wordt, reikt Hans van Breukelen de schaal uit. Die schone taak heeft PSV haar voormalig doelman en oud-lid van de Raad van Commissarissen toebedeeld. De 73-voudig international noemt het ‘een grote eer’ dat hij PSV officieel tot landskampioen mag kronen.

Voor het zover is, moet PSV nog minimaal één punt verzamelen. Dat kan op z’n vroegst in het thuisduel met Sparta Rotterdam op zondag 5 mei. Als de formatie van trainer Peter Bosz dan gelijkspeelt of wint, dan is het kampioenschap officieel en wordt de schaal direct na afloop uitgereikt.

“Ik vind het een grote eer dat ik de schaal mag uitreiken”, vertelt Hans van Breukelen. “Ik heb dit seizoen ontzettend genoten van het goede voetbal dat het team van Peter Bosz heeft laten zien. Dat maakt het extra speciaal dat ik de trofee mag overhandigen.”

Ik heb dit seizoen ontzettend genoten van het goede voetbal dat het team van Peter Bosz heeft laten zien
Hans van Breukelen

Hans van Breukelen

Hans van Breukelen werd met PSV zes keer landskampioen van Nederland. Daarnaast won hij de Europa Cup I, drie TOTO KNVB Bekers en twee keer de Johan Cruijff Schaal. In totaal speelde hij 393 wedstrijden namens PSV, waarvan 309 in de Eredivisie. Na zijn keeperscarrière was hij twee periodes lid van de Raad van Commissarissen.

Hans van Breukelen met de Europa Cup I

Dit artikel delen