Maatschappelijk

Heracles Almelo verzamelt vrachtwagen vol speelgoed voor kinderen in armoede

Ruim 9500 gezinnen in Twente leven in armoede, waardoor zij vaak niet de middelen hebben om speelgoed en sportmaterialen voor hun kinderen aan te schaffen. Heracles Almelo heeft samen met de Speelgoedbank Twente de handen ineengeslagen om zoveel mogelijk kinderen in armoede te voorzien van sport- en spelmaterialen. Een speciale inzamelingsactie gisteren leverde al een vrachtwagen vol speelgoed en sportartikelen op.

Doormiddel van een drive-thru werd er op een corona-vriendelijke manier de mogelijkheid geboden aan alle inwoners in de regio om speelgoed en sportartikelen te doneren. Vanaf het moment dat het loket open ging stond er al een rij aan auto’s te wachten om speelgoed te doneren. De vrijwilligers van Heracles Almelo en de Speelgoedbank namen de spullen in ontvangst.

Sport & Speel Goed

Sport & Speel Goed is het initiatief vanuit de Speelgoedbank Twente, Sportdepot en Heracles Almelo om alle kinderen in die in armoede leven in Twente te voorzien van speelgoed en sportartikelen. De Speelgoedbank Twente bereikt ongeveer 200 van de 9500 kinderen die onder de armoedegrens leven. Met het project Sport en Speel Goed wil Heracles Almelo met haar aantrekkingskracht op veel jonge kinderen in de regio de Speelgoedbank en het Sportdepot helpen om meer kinderen die in armoede leven bereiken. Hiervoor ontwikkelt Heracles Almelo onder andere een mobiele Speelgoedbank, waardoor de materialen ook echt naar de kinderen toe wordt gebracht. Sport & Speelgoed is ook genomineerd voor Beste Maatschappelijk Project Eredivisie van de Vriendenloterij 2020 waarvan de winnaar later in november volgt.

Foto's: nesimages.nl

Dit artikel delen