KPN eDivisie

Heracles Almelo grijpt periodetitel en plaatst zich voor de Finals

Dat in esports alles mogelijk is is weer eens gebleken tijdens de beslissende speelavond in de tweede periode van de KPN eDivisie. Heracles Almelo prijst zich gelukkig met de periodewinst en een plek in de KPN eDivisie Finals.

Op de kunstgrasmat in Almelo loopt het nog niet altijd even vlekkeloos voor Heracles, waar de esportstak het prima voor elkaar heeft. Met vier overwinningen en twaalf punten mag de kurk van de fles voor Collin Dekkers, Vince Eijkens en Milan Plevier. De Almeloërs plaatsen zich met deze titel voor de KPN eDivisie Finals waar op 30 maart 2024 wordt gestreden om het landskampioenschap.

PSV wederom geklopt op doelsaldo in strijd om periode

Met Manuel Bachoore en Emre Yilmaz achter de knoppen behoren de Eindhovenaren standaard tot de kanshebbers voor een periodetitel. Toch grijpt PSV naast de periode en wordt het voor een tweede keer dit seizoen geklopt op doelsaldo in de strijd om een periodetitel. Overwinningen op sc Heerenveen en FC Twente bleken niet genoeg om aan het einde van de avond met de schaal in de lucht te staan.

Ajax wint eKlassieker, maar verliest koppositie

De Amsterdammers hadden al een periodetitel op zak, ware het niet dat er zeker nog wel wat op het spel stond op deze ontknopingsavond; mocht Ajax na speelronde 9 opnieuw bovenaan de ranglijst in de periode staan, dan hadden zij opnieuw het prijzengeld van €2500,- mogen bijschrijven. Na een 4-3 overwinning in de eKlassieker leek die kans ook aannemelijk.

Toch sloegen de zenuwen toe in het tweede duel van de avond waarin men RKC Waalwijk trof. Oud-Ajacied Dani Hagebeuk klopte namens de Waalwijkers Max Koelemaij met 1-0, waarna Levi de Weerd de stand nog gelijk trok (3-3 overall) door met 3-2 van Levi Arler te winnen. Door dit gelijke spel ziet Ajax zich in de reguliere ranglijst voorbij worden gestreefd door PSV dat ongeslagen blijft in de KPN eDivisie.

Dit artikel delen