KPN eDivisie

Hoop op ultieme seizoensbekroning in Almelo

Terug van weggeweest en niet zonder succes deelnemend aan het zevende seizoen van de KPN eDivisie: Heracles Almelo. Met het winnen van de tweede periode waren de Almeloërs al vrij vroeg in het seizoen zeker van een plek in de Finals. Met een optimistische blik verschijnen zij zaterdag 30 maart achter de knoppen in de kwartfinale tegen titelfavoriet Ajax.

Resultaten op de groene grasmat hebben soms onverbiddelijke gevolgen voor een esports-afdeling van eredivisieclubs. Degradatie uit de Eredivisie (seizoen 2022-2023) zorgde ervoor dat Heracles Almelo afgelopen seizoen ontbrak in de KPN eDivisie. Dat ze in seizoen 7 terugkeerden is niet onopgemerkt gebleven; na een degelijke eerste periode knokten Collin Dekkers, Vince Eijkens en Milan Plevier zich naar een knappe titelwinst in de tweede periode. Met directe plaatsing voor de Finals tot gevolg is er naast PEC Zwolle en FC Twente nog een derde club uit het oosten van ons land die mee gaat dingen naar het landskampioenschap in de KPN eDivisie.

Stunten in de KPN eDivisie Finals

Eén van de spelers die zich op 30 maart opnieuw in het zwart-witte tenue van Heracles Almelo zal hijsen is Collin Dekkers. De 22-jarige esporter, voorheen uitkomend voor RKC Waalwijk, Feyenoord en FC Volendam, geldt ondanks zijn jonge leeftijd als een ervaren speler in het jeugdige deelnemersveld. Collin bereidt zich op geheel eigenwijze voor op de finalestrijd met Ajax: "Ik heb de afgelopen weken wat gas teruggenomen en ben na een rustperiode van twee weken weer helemaal opgeladen om de strijd aan te gaan. We treffen met Ajax direct één van de favoriete voor de titel en zullen goed moeten zijn om ze te verslaan".

De Heraclieden maken samen veel uren om zich optimaal voor te bereiden voor de KPN eDivisie Finals. "Vince en ik gaan voor een soortgelijke stunt als die PEC Zwolle enkele jaren geleden wist uit te halen (PEC Zwolle werd in 2019-2020 kampioen in de eDivisie). Veel trainingsuren maken, zorgen dat we scherp zijn, dan maken we tegen elke tegenstander een kans", aldus Collin Dekkers.

Support Heracles Almelo tijdens de Finals

De esporters van Heracles Almelo kunnen jouw steun goed gebruiken in de strijd om de KPN eDivisie kampioenschap. Jij kunt Collin en Vince al aanmoedigen voor slechts €1,-. Klik op deze link, gebruik de actiecode 'EDIVISIEFAN' en scoor jouw entreebewijs met liefst 80% korting!

Dit artikel delen