Eredivisie

In memoriam: PSV-perschef Thijs Slegers op 46-jarige leeftijd overleden

Tot onze grote verdriet is vandaag bekend geworden dat Thijs Slegers is overleden. De oud-journalist en perschef van PSV overleed na een oneerlijke strijd tegen zijn slopende ziekte. Slegers werd 46 jaar.

Slegers werd in 2020 getroffen door acute leukemie. Op 2 februari deelde de persvoorlichter van PSV via social media dat hij medisch was uitbehandeld: "De afstotingsziekte die me al maanden dwars zit, is geen halt toe te roepen. Na een eerder geslaagde stamceltransplantatie zullen de naweeën me uiteindelijk fataal worden. De artsen kunnen niets meer voor me doen."

De voormalig journalist van onder andere Voetbal International en De Telegraaf was sinds 2015 in dienst van PSV, de club waar hij daarvoor als reporter over schreef. Door zijn ziekte moest hij noodgedwongen stoppen met zijn werk als woordvoerder.

Thijs zette zich de afgelopen tijd onverminderd in voor de werving van bloed- en stamceldonoren. Dat deed hij, zoals altijd, met veel succes. Duizenden mensen hebben zich de afgelopen tijd aangemeld bij stichting Matchis en Sanquin.

De Eredivisie wenst familie, vrienden, collega's en andere nabestaanden veel sterkte toe met dit grote verlies.

Dit artikel delen