Eredivisie

Joey Veerman maakt transfer naar PSV

Joey Veerman maakt halverwege het seizoen de overstap naar PSV. De 23-jarige middenvelder verkast per direct van sc Heerenveen naar de koploper van de eredivisie. De Volendammer tekent in Eindhoven een contract tot medio 2026.

Met zijn transfer naar PSV komt er na 2,5 jaar een einde aan de tijd van Joey Veerman bij sc Heerenveen. Overgekomen van FC Volendam groeide Veerman in Fryslân al snel uit tot een bepalende speler. Met zijn spel, 18 doelpunten en 23 assists in 81 officiële wedstrijden speelde hij zich in de kijker bij de vaderlandse top.

Technisch manager Ferry de Haan: “Joey is een geweldige en belangrijke speler voor ons geweest. sc Heerenveen is voor hem de ideale tussenstap vanuit de eerste divisie naar de top van Nederland gebleken. Deze overstap is hem dan ook gegund. Het is een deal waar alle partijen blij van worden. We willen Joey bedanken voor zijn tijd hier en wensen hem het allerbeste in zijn verdere carrière.”

PSV betaalt een transfersom voor de Volendammer, die in Friesland nog beschikte over een contract tot medio 2024. ,,We hebben dit weekend onze interesse officieel kenbaar gemaakt en een bod bij sc Heerenveen neergelegd. Er was ons veel aangelegen de transfer snel af te ronden en zijn blij dat dit is gelukt”, zegt Directeur Voetbalzaken John de Jong. “Joey is een multifunctionele middenvelder die creativiteit aan PSV toevoegt. Gezien de samenstelling van de selectie, vonden wij dat we zo’n type goed konden gebruiken. We houden Joey al langer nauwlettend in de gaten en zijn ervan overtuigd dat hij zijn plafond nog niet heeft bereikt.”

Dit artikel delen