Eredivisie Awards

Joey Veerman verkozen tot Eredivisie Speler van de Maand augustus

Joey Veerman is in augustus verkozen tot Eredivisie Speler van de Maand. De 25-jarige middenvelder van PSV kwam als beste eredivisiespeler uit de bus in de verkiezing op basis van Opta-statistieken en stemmen van fans.

PSV schoot ook dit seizoen uit de startblokken. Het elftal van trainer Peter Bosz staat na vier wedstrijden ongeslagen bovenaan met 12 punten en is als enige eredivisieclub nog zonder puntverlies. De Eindhovenaren wonnen dit seizoen respectievelijk eenvoudig van RKC Waalwijk (5-1), Heracles Almelo (1-3), Almere City FC (1-7) en Go Ahead Eagles (3-0). Met een doelsaldo van +15 toonde PSV zich in augustus oppermachtig.

Succesvol in passing

Joey Veerman was statistisch gezien de beste man in Eindhoven. Met een Opta-score van 87,8 en twee uitverkiezingen tot KPN Man of the Match, hield de middenvelder zijn teamgenoten en andere spelers in de Eredivisie op ruime afstand. Veerman gaf in augustus zowel tegen RKC Waalwijk als Almere City twee assists en tegen Go Ahead Eagles was hij zelf trefzeker. Hierdoor is hij gedeeld koploper in assists en goals (5). 

Daarnaast was Veerman, niet verrassend, vooral belangrijk met zijn passes. Hij creëerde in de Eredivisie de meeste kansen (16, vier meer dan nummer twee Malik Tillman), gaf de meeste passes richting het strafschopgebied (52) en ook liefst 175 van de 204 passes op de helft van de tegenstander kwamen goed aan (86% passnauwkeurigheid). 

Eredivisie spelerskaart met statistieken.

Tweede maandprijs

Zijn goede spel leverde een oproep voor Oranje op, echter zette een blessure tegen Go Ahead een streep door zijn selectie. Voor Joey Veerman is het zijn tweede uitverkiezing tot Eredivisie Speler van de Maand. Vorig jaar in november won de 25-jarige speler de maandelijkse prijs voor het eerst. 

De prijs is uitgereikt door ESPN-presentator Hans Kraay jr.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden aan het einde van het seizoen uitgereikt op de Eredivisie Awards. 

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De verkiezing voor het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Cruyff Foundation en VriendenLoterij. 

Dit artikel delen