Eredivisie Awards

Johan Bakayoko is het Johan Cruijff Talent van de Maand oktober

De 20-jarige Johan Bakayoko heeft zijn tweede individuele prijs in de Eredivisie te pakken: van alle spelers die sinds het begin van het seizoen 21 jaar of jonger zijn, heeft hij het beste gepresteerd in oktober. Het levert de aanvaller van PSV zijn tweede Johan Cruijff Talent van de Maand-prijs op. Eerder won hij deze prijs in februari 2023.

De Belgische international won in oktober met PSV van Sparta Rotterdam (0-4), Fortuna Sittard (3-1) en Ajax (5-2). In alle drie duels was hij direct betrokken bij vier goals (twee doelpunten en twee assists), evenveel als in zijn zestien competitiewedstrijden bij PSV daarvoor.

Daarnaast had hij in oktober de hoogste Expected Assists-waarde (1,59 xA), maakte slechts één speler meer geslaagde dribbels dan Bakayoko (15) en creëerde alleen teamgenoot Luuk de Jong meer kansen uit open spel (11) dan de Belg (9). De aanvaller werd in de wedstrijden tegen Sparta en Fortuna door fans verkozen tot KPN Man of the Match.

De prijs is uitgereikt door ESPN-presentator Bennett van Fessem. Het interview met Bakayoko bekijk je hier.

PSV Foundation

Johan Bakayoko bleef in de maandverkiezing onder meer Youri Regeer (FC Twente) en Kristian Hlynsson (Ajax) voor. Als onderdeel van de prijs ontvangt de PSV'er namens de VriendenLoterij een cheque van € 2.500 voor de PSV Foundation. Bovendien heeft zijn uitverkiezing een bedrag van € 5.000 opgeleverd ter stimulering van maatschappelijke projecten van de Johan Cruyff Foundation.

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden elk seizoen uitgereikt op de Eredivisie Awards.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA SPORTS FC™ 24. De verkiezing voor het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen