Eredivisie

Wedstrijd Johan Cruijff Schaal XXVII verplaatst naar vrijdag 4 augustus

De wedstrijd om de 27ste editie van de Johan Cruijff Schaal tussen landskampioen Feyenoord en TOTO KNVB Bekerwinnaar PSV wordt verplaatst van zondag 6 augustus naar vrijdag 4 augustus (20.00 uur). Op die manier kunnen de Eindhovenaren zich optimaal voorbereiden op de heenwedstrijd van de derde voorronde in de Champions League.

Bij het intekenen van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal in het competitieprogramma werd er al rekening mee gehouden dat deze wedstrijd een andere datum kon krijgen, wanneer de bekerwinnaar als nummer twee van het seizoen 2022/’23 Champions League-voorrondewedstrijden zou moeten spelen.

Veranderagenda

Wijzigingen in het competitieprogramma komen voort uit de afspraken tussen de BVO’s en het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie) in het kader van de veranderagenda.

Wedstrijden kunnen verplaatst worden als deelnemers aan Europese toernooien aangeven beter te kunnen herstellen van gespeelde wedstrijden of zich beter kunnen voorbereiden op komende wedstrijden. Wedstrijden kunnen alleen worden verplaatst als het competitieprogramma dat toelaat, de lokale autoriteiten van de thuisspelende club medewerking kunnen verlenen, de afspraken tussen de clubs en ESPN kunnen worden nagekomen en met goedkeuring van het competitiebestuur betaald voetbal.

Stadion landskampioen

De 27ste editie van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, de officiële aftrap van het seizoen 2023/’24, vindt plaats in De Kuip. Sinds het seizoen 2017/‘18 wordt deze wedstrijd standaard gespeeld in het stadion van de landskampioen.

Dit artikel delen