Maatschappelijk

Jong FC Utrecht geeft online persconferentie aan kinderen Wilhelmina Kinderziekenhuis

Op woensdagmiddag 10 maart mochten zo’n zeventien patiënten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis een afvaardiging van Jong FC Utrecht het hemd van het lijf vragen. Middels een online persconferentie stonden hoofdtrainer Ab Plugboer, assistent-trainer Kevin van Veen en spelers Jeredy Hilterman, Reda Akmum, Raymond Huizing en Rida El Barjiji de kinderen te woord.

Een jaar geleden speelde FC Utrecht haar laatste thuiswedstrijd in een volle Galgenwaard. De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam stond toentertijd volledig in het teken van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Vanwege de coronamaatregelen kunnen de kinderen het stadion en de spelers niet bezoeken. Om toch de verbinding met de kinderen in het ziekenhuis te behouden, worden de initiatieven van FC Utrecht bij het WKZ online gehouden. Vorige week woensdag was er een online persconferentie, waarbij de kids van het WKZ vanuit hun bed of het kindertheater vragen konden stellen.

Samenwerking

Deze actie vindt plaats vanuit een bredere structurele samenwerking tussen FC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Zo is er een FC Utrecht skybox in het ziekenhuis, zodat de Utrechtse club er iedere dag kan zijn voor de kinderen. In deze skybox kunnen de jonge fans relaxen, (video)spellen spelen, boeken lezen maar ook een voetbalwedstrijd van de hoofdmacht bekijken.

Aftrap

Toen de online persconferentie afgetrapt werd, ontbraken Jeredy Hilterman en Reda Akmum. Enkele minuten te laat voegden ook zij zich aan het gesprek, waarna de kinderen gelijk messcherpe journalisten bleken. “Krijgen jullie een straf wanneer jullie te laat komen?” Na een lolletje her en der gaf assistent-trainer Kevin van Veen aan: “Wij hebben een rad waar allemaal straffen op staan. Wanneer iemand te laat komt of een andere misstap begaat, moet hij een draai aan het rad geven.”

Moeilijke vragen

Het team van Ab Plugboer werd onderworpen aan veel en moeilijke vragen, die stuk voor stuk beantwoord werden: “Kunnen jullie nog wel voetballen in deze tijd?”, “Wat is je droom?”, “Wat eten jullie voor de wedstrijd?”, “Mogen jullie wel snoepen als jullie zin hebben in iets lekkers?”, “Wat eten jullie op je verjaardag?”, “Wat was de moeilijkste tegenstander waar je ooit tegen hebt moeten spelen?”. Op die laatste vraag passeerden namen als Matthijs de Ligt, Donyell Malen, Ruud Gullit en Marco van Basten de revue.

Juichen

De jonge journalisten maakten goede afspraken met de belofteploeg. Samen verzonnen ze een dansje wanneer er aankomend weekend gescoord wordt. Middenvelder Rida el Barjiji zette topscorer Hilterman op scherp. “Jeredy, je weet wat je te doen staat aankomend weekend. Het is je plicht.”

Ontmoeting

Als aandenken ontvingen alle deelnemende kinderen een FC Utrecht goodiebag en werden er foto’s gemaakt met de online aanwezige afvaardiging van Jong FC Utrecht. Als afsluiter bezorgde Jeredy een grote lach op het gezicht van de kinderen: “Wanneer het weer mogelijk is, hoop ik jullie snel in het echt te ontmoeten.”

Meer over dit initiatief vind je hier

Dit artikel delen