Maatschappelijk

Jongeren op banenjacht tijdens Feyenoord Matchdays

In De Kuip is maandag de vierde editie van de Feyenoord Matchdays van start gegaan. Jongeren uit de regio Rijnmond met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen tijdens het evenement de kans om zich op een unieke manier te presenteren aan potentiële werkgevers.

‘Feyenoord ideale verbinder’

De Rotterdamse wethouder Richard Moti (Werk, inkomen en Nationaal Programma Rotterdam-Zuid) opende maandag de Feyenoord Matchdays: ‘Ik geloof dat iedereen, ongeacht hoeveel werkervaring diegene heeft, unieke kwaliteiten heeft,’ vertelde hij. ‘Feyenoord treedt tijdens de Matchdays op als een ideale verbinder omdat de club, zeker bij jongeren uit Rotterdam, tot de verbeelding spreekt.’

Sport- en kwaliteitenspellen

Tijdens de Matchdays, die door Feyenoord in samenwerking met het WerkgeversServicepunt Rijnmond Feyenoord Matchdays worden georganiseerd, krijgen jongens en meiden die doorgaans niet zo snel worden uitgenodigd voor een regulier sollicitatieproces, de kans om hier in contact te komen met werkgevers en een baan te vinden. Dit gebeurt op een bijzondere manier. Zo namen de jongeren maandag in De Kuip deel aan sport- en kwaliteitenspellen. Ze werkten aan hun eigen ‘spelersshirt’ en leerden om zichzelf aan de hand van hun kwaliteiten en motivatie te presenteren aan werkgevers.

Op zoek naar een match

Tijdens de tweede Matchday, die voor aanstaande woensdag op het programma staat, is het spelersshirt hun visitekaartje, een verkapt cv, en zijn ook de werkgevers aanwezig. Werkgever en werkzoekende gaan op die dag met elkaar sporten en spelen een zogeheten Matchspel. Tijdens de activiteiten staan zaken als communicatie en samenwerken centraal. Sport speelt op deze manier een verbindende rol met als uiteindelijke doel het realiseren van een match.

Feyenoord Jobscorer

Feyenoord Matchdays is onderdeel van het maatschappelijke project Feyenoord Jobscorer. Feyenoord werkt met onder meer het WerkgeversServicepunt en de gemeente Rotterdam intensief samen om jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan een betaalde baan te helpen. De club biedt jaarlijks tientallen jongeren een ervaringsplek binnen de eigen organisatie en helpt hen in twaalf maanden op weg naar een reguliere baan, vaak bij één van de sponsors of partners.

ZIE OOK: Jongeren op banenjacht tijdens Feyenoord Matchdays - Nieuws - Foundation | Feyenoord.nl

Dit artikel delen