Community Champions

Jongeren op zoek naar de beste versie van zichzelf tijdens de Eredivisie Community Champions

Wist jij dat ruim 300 jongeren sinds maart deelnemen aan het maatschappelijk diensttijd (MDT-)project Eredivisie Community Champions? Dat zij in zestien weken bij één van de acht deelnemende clubs op zoek gaan naar de beste versie van zichzelf? Zij niet alleen ontdekken waar hun eigen talenten liggen, maar ook een bijdrage leveren aan hun wijk? Ontdek de komende drie weken hier alles over in onze nieuwe videoserie, waarin we de deelnemende jongeren volgen.

Eredivisie Community Champions

Sinds maart zijn de Eredivisie CV, EFDN en acht clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gestart met het MDT-project Community Champions. Jongeren tussen de 15 en 27 jaar oud gaan in zestien weken op ontdekkingsreis naar de beste versie van zichzelf. Dit doen ze door samen te voetballen, aan diverse workshops deel te nemen en activiteiten in de wijk te organiseren. Deelnemende clubs zijn De Graafschap, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, FC Twente, Feyenoord, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam en Vitesse.

Als Community Champions ontdekken de jongeren (nieuwe) talenten bij zichzelf, ontmoeten ze nieuwe mensen en doen ze iets terug voor een ander. Zo komt de ene deelnemer er bijvoorbeeld achter dat zij het organiseren van evenementen erg leuk vindt, terwijl een ander zich juist heel comfortabel voelt bij de marketing hiervan. Of één van de deelnemers krijgt de kans om aan de slag te gaan bij een sponsor van de club, terwijl een ander juist kennismaakt met een volledig nieuwe sport.

Naast het opdoen van ervaring en zogeheten work skills kunnen de jongeren punten verdienen voor hun inzet, ontwikkeling en vaardigheden. Deze punten kunnen uiteindelijk worden ingewisseld voor bijvoorbeeld wedstrijdkaarten, trainingspakken of wedstrijdshirts. Het traject ronden de jongeren af met een landelijk MDT-certificaat, waarin staat aan welke eigenschappen ze hebben gewerkt en wat ze een plek kunnen geven op hun CV. Daarnaast nemen de jongeren die de meeste punten hebben behaald mee aan het landelijke eindevent op zaterdag 9 juli 2022, waar de jongeren alle Community Champions ontmoeten.

Videoserie MDT

De komende drie weken geven we samen met de deelnemers, clubs én spelers een uniek kijkje achter de schermen bij het MDT-project Community Champions. Hou hiervoor onze social media-kanalen in de gaten! Ben je zelf tussen de 15 en 27 jaar oud en geïnteresseerd in het deelnemen aan dit project? Vul dan het formulier hier in.

Dit artikel delen