Eredivisie Community Champions logo Blue RGB 1

Community Champions

De Eredivisie CV, het European Football for Development Network (EFDN) en 23 clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn in 2022 gestart met het MDT project Community Champions. Jongeren tussen 12 en 30 jaar oud gaan in zestien weken op ontdekkingsreis naar hun talenten en wat ze hiermee willen doen in de toekomst. Ze ontmoeten nieuwe mensen én doen binnen dit project iets terug voor een ander in de wijk.

“Door Community Champions hebben wij onze passie gevonden”
Deelnemer Community Champions, De Graafschap
“Ik heb hier veel nieuwe mensen leren kennen en vrienden gemaakt”
Deelnemer Community Champions, RKC
“Dankzij Community Champions weet ik hoe het is om anderen te helpen”
Deelnemer Community Champions, Feyenoord
Vooral gaan meedoen want je ziet hier dingen die je niet zo snel meemaakt en het is echt geweldig om te doen! 
Deelnemer Community Champions, FC Twente
“Zonder dit project zou ik gewoon m’n gangetje gaan, maar Community Champions brengt impact. Ik ben iets aan het doen voor mijn toekomst en dát geeft zekerheid.”
Deelnemer Community Champions, Sparta Rotterdam

Wat is Community Champions?

Waar talent impact maakt

Community Champions maakt gebruik van de populariteit van het betaald voetbal in Nederland en de sociale kracht van de sport om een uniek MDT traject aan te bieden. Gedurende 16 weken gaan jongeren via de kracht van voetbal op ontdekkingsreis naar de beste versie van zichzelf. Dit doen ze door mee te doen aan diverse workshops, samen te sporten en door het zelf organiseren van activiteiten in de wijk. Als Community Champions ontdekken de jongeren (nieuwe) talenten bij zichzelf. Ze ontmoeten nieuwe mensen én doen binnen dit project ook iets terug voor een ander in de buurt. Sinds de start hebben ruim 1500 jongeren deelgenomen en geven ze het project een gemiddelde score van een 8!

Meer weten of meedoen? Neem contact met ons op!

Verwerken..
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Veelgestelde vragen

Community Champions is een project vanuit de Eredivisie CV, het European Football for Development Network (EFDN) en 16 clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Het project is gestart in 2022 en biedt jongeren tussen de 12 en 30 jaar de kans om in zestien weken lang op ontdekkingsreis te gaan naar hun talenten.

Het programma van Community Champions bestrijkt zestien weken van workshops, (sport)activiteiten en buurtgerichte evenementen om jongeren hun talenten te laten ontdekken en ontwikkelen. Daarnaast omvat het regionale en landelijke uitwisselingen tussen jongeren van verschillende clubs.

Belangrijk is dat elke jongere persoonlijke begeleiding ontvangt van mentoren en coaches gedurende het hele programma. Deze ondersteuning helpt hen bij het stellen van doelen, het overwinnen van uitdagingen en stimuleert persoonlijke groei.

De exacte invulling van het programma kan variëren per club en regio. Voor specifieke details over het programma en persoonlijke begeleiding bij jouw lokale club kun je terecht op hun website of contact opnemen met de club.

De doelgroep voor deelname aan Community Champions is over het algemeen jongeren tussen de leeftijd van 12 en 30 jaar. Het is echter belangrijk op te merken dat de exacte doelgroep kan variëren per club.

Deelname aan Community Champions is mogelijk door je aan te melden bij de deelnemende clubs. De exacte aanmeldingsprocedure kan variëren per club, dus het is raadzaam om de website van jouw lokale club te raadplegen voor specifieke informatie over inschrijving of om contact op te nemen via ons contactformulier.

Ja, als ouder of voogd kun je jouw kind aanmelden voor Community Champions als ze voldoen aan de leeftijdsvereisten. Zorg ervoor dat je contact opneemt met de deelnemende club voor de aanmeldingsprocedure en eventuele vereiste toestemmingen.

Het is een geweldige kans voor scholen om hun leerlingen te betrekken bij maatschappelijke dienstverlening en persoonlijke ontwikkeling binnen de context van hun favoriete voetbalclub en lokale gemeenschap. Scholen die geïnteresseerd zijn in het deelnemen van hun leerlingen aan het Community Champions-programma kunnen contact opnemen met de betrokken clubs en de projectcoördinatoren. Zij kunnen informatie verstrekken over het inschrijvingsproces en eventuele samenwerkingsmogelijkheden tussen scholen en het programma.

Ja, bedrijven en fondsen kunnen bijdragen aan Community Champions door sponsoring of financiële steun te bieden aan het programma. Als uw bedrijf of fonds geïnteresseerd is in het ondersteunen van dit maatschappelijke initiatief, kunt u contact opnemen met de Eredivisie CV via het contactformulier of de betrokken voetbalclubs. Wij/zij kunnen u voorzien van informatie over mogelijke samenwerkingsmogelijkheden en de manieren waarop uw bijdrage kan helpen bij het realiseren van de doelen van het programma en het bereiken van jongeren in de gemeenschap. Uw steun kan een waardevolle rol spelen in het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling en gemeenschapsbetrokkenheid bij jongeren.

EFDN & MDT

Community Champions is een initiatief van Eredivisie CV, European
Football for Development Network en MDT.