OVIVI (Verbinding)

Ons Voetbal is van Iedereen

In 2020 is ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’ (OVIVI) van start gegaan, het gezamenlijke aanvalsplan van de Rijksoverheid, KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en de Pure Energie Eredivisie Vrouwen waarmee discriminatie in het betaald en amateurvoetbal wordt bestreden. Het plan bestaat uit in totaal twintig nieuwe of aangescherpte maatregelen, die inmiddels allemaal in werking zijn.

Ons Voetbal is van Iedereen

Voetbal brengt mensen samen. Miljoenen voetballiefhebbers met soms totaal verschillende achtergronden ontmoeten elkaar op en rond het veld. Deze verbindende rol maakt het voetbal inspirerend en extra waardevol voor de samenleving. Tegelijkertijd zien we dat waar veel mensen samenkomen helaas ook racisme en discriminatie voorkomen. Ook in het voetbal. Uitsluiting beschadigt zowel mensen als het voetbal en waar dat voor staat: samenbrengen. Het moet daarom met alle middelen worden bestreden.

In 2020 ging het programma Ons Voetbal Is Van Iedereen (OVIVI) van start. Sindsdien zijn er veel nieuwe stappen gezet en zijn bestaande maatregelen aangescherpt. De aanpak van racisme en discriminatie vraagt om een lange adem en daarom krijgt OVIVI een vervolg: OVIVI 2.

Ben je alvast benieuwd naar de nieuwe plannen? Check op de website onsvoetbalisvaniedereen.nl het complete plan voor de aankomende jaren of bekijk alle 22 onderdelen in één overzicht.