Voetbal Geeft

Voetbal Geeft Week

De eredivisieclubs, Eredivisie CV, ESPN en maatschappelijk partner VriendenLoterij slaan ieder seizoen de handen ineen om één speelronde te laten zien dat voetbal meer is dan een wedstrijd van 90 minuten. Dat de Eredivisie een gigantische maatschappelijke impact heeft in ons land, mede dankzij dit partnership. Één speelronde wordt hierbij in het teken gezet van een goed doel.

De Voetbal Geeft week 22/'23

Tijdens de Voetbal Geeft week 2022/'23 keken de Eredivisie en VriendenLoterij dankbaar terug op een mooi voetbalseizoen waarin clubs, spelers en fans hun maatschappelijke inzet hebben getoond. Voetbal geeft namelijk veel terug aan de samenleving en deze keer was het de beurt om alle supporters iets te geven: de nieuwe eredivisiebal 2022/’23!

In de Voetbal Geeft Week was het, naast het laten zien van de maatschappelijke impact, de beurt aan de fans om te vieren dat het clubhart hetzelfde ritme slaat of omdat een ander juist een clubhart onder de riem nodig heeft. Centraal in het vieren en geven stond de nieuwe Eredivisie Derbystar bal 2022/’23. De Eredivisie en VriendenLoterij (maatschappelijk partner Eredivisie) gaven dan ook maar liefst 1800 nieuwe Eredivisie ballen weg!

LET OP: Deze actie vond plaats van 23 t/m 29 mei 2022. Het is dan ook niet meer mogelijk je op te geven voor de actie.

De Voetbal Geeft week 2023/'24

Dit seizoen staat de Voetbal Geeft Week gepland in speelronde 14: op 1, 2 en 3 december. Hierover wordt spoedig meer informatie bekend gemaakt.

VriendenLoterij

Sinds 2005 is de VriendenLoterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Samen zetten we ons in om fondsen te werven voor maatschappelijke projecten die bijdragen aan een gezonde en sterke samenleving. Je kunt zelf ook meespelen voor jouw favoriete eredivisieclub. Zo gaat 40 procent van jouw lot naar maatschappelijke projecten van jouw eredivisieclub.