KPN eDivisie

Kan Visser het kunststukje nog eens herhalen?

De spelers van AZ zijn volop in voorbereiding voor de clash met de collega esporters van PEC Zwolle. Op zaterdag 30 maart aanstaande treffen beide ploegen elkaar in de kwartfinale van de KPN eDivisie Finals. Zijn Visser en De Boer klaar om de strijd om het eremetaal aan te gaan? En hoe groot schatten zij hun kansen in om de landstitel naar Alkmaar mee te nemen?

Eén van de meest bekende en ervaren spelers van AZ, Dani Visser, stond al eerder in finales en heeft vaker met dit bijltje gehakt. De 22-jarige Visser (22) is ondanks zijn jonge leeftijd een ervaren rot in het esportsvak en wist zelfs in seizoen 2018-2019 het landskampioenschap namens De Graafschap op zijn naam te schrijven. Als zeventienjarig talent versloeg Dani in de finale de gelouterde Bryan Hessing van Heracles Almelo en schreef hiermee een belangrijk hoofdstuk in zijn jongensboek.

Vijf seizoenen later zien we Dani Visser opnieuw terug in de Finals, nu uitkomend namens AZ. Zijn teamgenoot Christiaan de Boer (16) bevindt zich in een vergelijkbare situatie als Visser vijf jaar geleden. De Boer debuteerde dit eDivisie-seizoen en heeft laten zien een groot talent te zijn. Met zijn 16 jaar heeft Christiaan de wereld aan zijn voeten en weet hij op zeer jonge leeftijd al menig tegenstander zijn wil op te leggen. Dit leverde hem een knappe top-10 eindklassering in het individuele spelersklassement op.

Kan AZ een gooi naar de titel doen?

De eerste horde op weg naar succes in de Finals zijn de esporters van PEC Zwolle. Gemakkelijke tegenstanders tref je logischerwijs nooit op een finaledag, waar Giovanni Bakhuijsen en Tom Dijkhuizen met recht geduchte twee geduchte spelers van formaat mogen worden genoemd. In het onderlinge treffen tijdens het reguliere seizoen trokken de Alkmaarders de overwinning nipt over de streep (5-4). Visser positioneert zichzelf en De Boer in de favorietenrol: "Ik ga er vanuit dat Gio en Tom ook veel hebben gespeeld in aanloop naar de Finals. Het beloven hoe dan ook mooie potjes te worden, waar wij op papier de favoriet zullen zijn."

Dat Dani en Christiaan op zaterdag 30 maart aanstaande met vertrouwen achter de knoppen zitten mag duidelijk zijn. "Ajax en PSV zijn in mijn ogen de grote favorieten voor de titel, maar uiteindelijk willen wij de finale bereiken en met die schaal omhoog staan", aldus een gemotiveerde Dani Visser.

Support AZ tijdens de Finals

De esporters van AZ kunnen jouw steun goed gebruiken in de strijd om de KPN eDivisie kampioenschap. Jij kunt Dani en Christiaan al aanmoedigen voor slechts €1,-. Klik op deze link, gebruik de actiecode 'EDIVISIEFAN' en scoor jouw entreebewijs met liefst 80% korting!

Dit artikel delen