Maatschappelijk

Kinderen voor n dag de baas bij Eredivisie(clubs)

Op dinsdag 20 november, tijdens World Children's Day, werden talloze droombanen bij de Eredivisie(clubs) ingevuld vullen door kinderen. Alle Eredivisieclubs namen deel aan de nationale campagne ALS EEN BAAS van Unicef Nederland, waarbij aandacht werd gevraagd voor de rechten van het kind.

ALS EEN BAAS
Met de actie ALS EEN BAAS waren kinderen tussen de 10 en 18 jaar de baas bij diverse afdelingen van Eredivisieclubs. Zo was de 10 jarige Kyana voor één dag hoofdtrainer van ADO Den Haag,de 10-jarige Jordi de baas van het AFAS Stadion en nam de 12-jarige Alwin het magische gras van Stadion Feijenoord onder handen voor de aankomende wedstrijd tussen Feyenoord en FC Groningen. Zij kregen een uniek kijkje achter de schermen bij de club, leerden over de werkzaamheden bij de club en gaven aan wat zij als baas van de club anders zouden doen.

Inspirerend voor kinderen én clubs
Behalve dat de kinderen een erg leuke dag hebben gehad, was het ook voor de Eredivisieclubs een leerzame dag. Zo was de 13-jarige Isa uit Lichtenvoorde de ‘Algemeen Directeur’ van De Graafschap en nam zodoende het werk over van Hans Martijn Ostendorp. Met een flink aantal aanbevelingen over bijvoorbeeld de ereronde zorgde haar aanwezigheid ook voor inspiratie binnen de organisatie. Na afloop van de mooie dag heeft Isa nog een mooie taart gestuurd naar De Graafschap als bedankje. 

Talloze functies
Behalve de mooie functie van Isa waren er nog talloze andere functies die afgelopen dinsdag zijn ingevuld. Zo was Cas Personal Club Assistent bij sc Heerenveen, waren Kayleigh en Tijs Materiaalvrouw- en man bij PEC Zwolle en FC Utrecht, deden Daphne en Nadine de Social Media bij FC Emmen en Ajax en stuurde Jordy de eSports-tak van Heracles Almelo aan. Daarnaast waren er nog talloze kinderen met prachtige functies bij de Eredivisie(clubs). Al met al was World Children’s Day een dag om nooit te vergeten voor zowel de kinderen, als de Eredivisieclubs zelf.

Dit artikel delen