KPN eDivisie

KPN eDivisie speelronde 1: acht winnaars en één gelijkspel

Dinsdag is de eerste speelronde van het nieuwe KPN eDivisie-seizoen gespeeld. De officiële esportscompetitie van de Eredivisie, mede mogelijk gemaakt door DreamHack Sports Games, EA SPORTS™ en de 18 eredivisieclubs, is spectaculair van start gegaan met acht zeges en één gelijkspel. FC Utrecht begint het seizoen aan kop.

In de eerste speelronde maken de debutanten gelijk een erg grote indruk. Promovendus N.E.C. Nijmegen wist Feyenoord te verrassen met een overwinning op Feyenoord: hoewel de Rotterdammers de eerste wedstrijd wonnen (1-0), won Damian Sitaram in de return namens de Nijmegenaren met 1-4 van Collin Dekkers (Feyenoord). Daarnaast wist FC Twente te stunten tegen meervoudig eDivisie-kampioen Ajax esports en twee keer met 1-0 te winnen. Manuel Bachoore toont bij zijn debuut voor Vitesse direct zijn waarde: in een tweeluik wint het esportsteam van de Arnhemmers met 2-4 van AZ.

FC Utrecht aan kop

FC Utrecht pakt de leiding in de KPN eDivisie door over twee wedstrijden met 4-6 te winnen van SC Cambuur. Daarna volgen de 7 andere esports teams eveneens met drie punten. In speelronde 1 waren enkel Willem II en RKC Waalwijk in evenwicht: de Brabantse clubs staan door het gelijkspel op een negende en tiende plaats.

Speelronde 2 op dinsdag 16 november

De KPN eDivisie wordt op dinsdag 16 november hervat met de tweede speelronde. De laatste drie wedstrijden worden tussen tussen 18.00 en 21.00 uur live uitgezonden op ESPN vanuit de H20 Esports Campus. Deze wedstrijden zijn, net als de zes andere wedstrijden, ook live te zien op het YouTube- en Twitch-kanaal van de KPN eDivisie.

Alle wedstrijden worden net als voorgaande jaren van commentaar voorzien door onder meer Koen Weijland, Frank van der Slot en Bas van Velzen. De laatste wedstrijd van speelronde 2 wordt nog vóór de interlandwedstrijd tussen Nederland en Noorwegen uitgezonden, zodat je geen enkele wedstrijd hoeft te missen!

Dit artikel delen