KPN eDivisie

KPN eDivisie start op 18 oktober met periodekampioenschappen

De KPN eDivisie begint op 18 oktober aan haar zesde seizoen sinds de oprichting in 2017. Elke dinsdagavond nemen de 18 eredivisieclubs het tegen elkaar op in een vernieuwde competitieopzet met periodekampioenschappen en kortere en meer dynamische uitzendingen. De strijd om de kampioensschaal en de prijzenpot van € 50.000 wordt wekelijks live uitgezonden op TV via ESPN en online op YouTube en Twitch. De KPN eDivisie wordt georganiseerd door de Eredivisie en DreamHack Sports Games.

Periodekampioenschappen en aangepaste uitzendingen

De 17 speelronden worden verdeeld in vier periodes, waarbij de winnaar van elke periode prijzengeld en een kwalificatie voor de KPN eDivisie Finals verdient. Zo worden vier spannende momenten aan het seizoen toegevoegd.

De wekelijkse live-uitzendingen van de KPN eDivisie worden ingekort; elke dinsdag worden tussen 17.30 en 20.30 uur negen wedstrijden gespeeld. Elk uur trappen drie wedstrijden tegelijk af, met een dynamisch schakelprogramma als gevolg.

Veelbelovende transfers

De meest opvallende transfer is die van Levi de Weerd. Hij verruilt Vitesse, waar hij samen met Manuel Bachoore het vorige KPN eDivisie-seizoen won, voor Ajax. Samen met Levy Frederique en Finn Donderwinkel zal hij gebrand zijn Ajax dit seizoen wel naar de KPN eDivisie Finals te loodsen.

Voormalig wereldkampioen Stefano Pinna keert terug bij PSV. De Belg die vorig seizoen nog voor AZ uitkwam wordt herenigd met Ali Riza Aygun, die op zijn beurt voor het zesde achtereenvolgende seizoen PSV vertegenwoordigd.

KPN eDivisie live op TV en online

De KPN eDivisie wordt live uitgezonden vanuit de H20 Esports Campus in Amsterdam. De beelden zijn zowel op ESPN als op het YouTube- en Twitch-kanaal van de KPN eDivisie te zien. De dag er na is een samenvattingsprogramma te zien op ESPN, KPN’s Kanaal 41 en YouTube. Op vrijdag wordt wekelijks live teruggeblikt op de speelronde via ALLsportsradio.

Dit artikel delen