KPN eDivisie

Legendarisch debuut voor Mika Muskee tegen Paulo Henrique Chaves

Als voetballer kennen we het allemaal wel, de zenuwen voor je allereerste wedstrijd. Onverwacht debuteren in de KPN eDivisie brengt ook de nodige spanning met zich mee. Althans, dat zou je zeggen, maar niets bleek minder waar voor Mika Muskee van FC Twente.

Mika brengt FC Twente op voorsprong

In een opwindend debuut in de KPN eDivisie wist Muskee -die de zieke Brent Weerink verving- namens FC Twente de harten van fans te veroveren door met 2-1 te winnen van de Braziliaanse superster Paulo Henrique Chaves van Ajax. Een bijzondere en vooral knappe prestatie van de esporter van FC Twente die voor het eerst aantrad in de KPN eDivisie.

Levi de Weerd klaart de klus voor Ajax

Na een teleurstellend verlies van teamgenoot Paulo Henrique, toonde Levi de Weerd veerkracht en vastberadenheid door met sterk spel Atta Kansu opzij te zetten. Met speels gemak maakte De Weerd een 1-2 achterstand ongedaan en trok hij het tweeluik met 6-0 naar zich toe, waardoor de Ajax overall met 7-2 won van FC Twente.

Excelsior blijft aan kop

Excelsior wist de goede vorm na de vliegende start van vorige week vast te houden. Luuk Wijdeveld schoot in het eerste duel tegen Jens van den Akker uit de startblokken door het onderlinge treffen met 4-0 naar zich toe te trekken, waarna teamgenoot Tygo Hartensveld in het tweede duel de eindoverwinning voor de Rotterdammers kon binnenslepen (6-2).

Uitslagen speelronde 2

Er werd wederom flink op los gescoord door de esporters van alle eredivisieclubs. Het FC 24-netje mocht liefst 73 keer bollen tijdens de tweede speelronde van de KPN eDivisie.]

Dit artikel delen