Eredivisie

Luister naar de Ontdek de Eredivisie podcasts over Rotterdam, Utrecht, Eindhoven & Amsterdam

De Eredivisie bestaat dit seizoen 65 jaar. Om dit te vieren neemt de Eredivisie je samen met SANTOS, ESPN en hoofdsponsor KPN mee langs het netwerk van de Eredivisie. Ontdek bijzondere locaties, anekdotes en de voetbalcultuur van Nederland. Een spotlight op de plekken waar onze voetbalclubs het diepst geworteld zijn. Naast een platform, videoserie en reisgids zijn er ook vier podcasts over de vier grote voetbalsteden Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Amsterdam opgenomen.

Ontdek Rotterdam

Rotterdam is een bijzondere voetbalstad. Een havenstad met een rauw randje, en tegelijk de enige stad in Nederland die drie profclubs telt. Presentator Jean-Paul Rison en Rotterdammers Maarten de Fockert (oud-doelman en co-host Cor Potcast) en Bart Vlietstra (co-hoofdredacteur SANTOS en journalist bij De Volkskrant) nemen je mee langs de meest bijzondere voetbalplekken van de Maasstad. En we bellen Peter Houtman, de levende Feyenoord-legende die het Rotterdamse voetbal als geen ander kent.

Ontdek Eindhoven

Eindhoven is niet één van de allergrootste steden van Nederland, maar in het voetbal is dat wel anders. PSV is één van de succesvolste clubs van Nederland, en de Lichtstad heeft met FC Eindhoven nog een tweede club ook. Presentatoren Jean-Paul Rison en Maarten de Fockert (oud-doelman en co-host Cor Potcast) ontvangen Guus Peters, sportjournalist van De Volkskrant en ooit zelfs nog speler in de jeugd bij PSV. We nemen je mee door Eindhoven langs tal van plekken met een bijzondere voetbalgeschiedenis.

Ontdek Utrecht

Waar het de lokale FC maar niet lukt om aansluiting te vinden bij de top, is de stad Utrecht wel degelijk een belangrijke stad in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Van Marco van Basten en het halve EK-winnende elftal van 1988 tot Wesley Sneijder en Ibrahim Afellay, allemaal zagen ze het levenslicht in de Domstad. Jean-Paul Rison (een ras-Utrechter) en Maarten de Fockert nemen je mee naar het hart van het land, en gidsen je langs de belangrijkste voetballocaties van Utrecht.

Ontdek Amsterdam

Amsterdam. De hoofdstad van het land die bij veel mensen tot de verbeelding spreekt, maar elders in het land ook veel weerstand oproept. Presentator Jean-Paul Rison ontvangt Marciano Vink (oud-Ajacied en nu analist bij ESPN) en Menno Pot (Amsterdammer, Ajax-supporter en schrijver van meerdere boeken over de club), twee gasten die de stad als geen ander kennen. Ze gidsen je mee door Amsterdam, langs vooroordelen, wedstrijden in de Meer en het Olympisch Stadion, de Goede Beul en nog veel meer.

Zelf de Eredivisie ontdekken?

Ga naar https://eredivisie.nl/ontdek/ verzamel de vaantjes van jouw club en win mooie prijzen!

Dit artikel delen