KPN eDivisie

Maken toppers hun favorietenrol waar in Finals?

De week van de waarheid is aangebroken voor de acht finalisten in de KPN eDivisie. Aanstaande zaterdag barst de strijd om het kampioenschap dan eindelijk los. Na zeventien reguliere speelronden, vier perioden en een play-off, wordt er in de KPN eDivisie Finals duidelijk welke club zich landskampioen mag noemen en het zevende eDivisie-seizoen op de naam schrijft.

Keuze uit drie in Amsterdam

Waar bij zeven van de acht deelnemende teams voorafgaand kristalhelder is wie er achter de knoppen zal verschijnen, bevindt Ajax zich in de luxe positie om een keuze te kunnen maken uit drie spelers. Levi de Weerd, voorheen al eens eDivisie-kampioen in het shirt van Vitesse, lijkt met zijn ervaring een zekerheid voor de Amsterdammers. Daarnaast heeft Ajax ook de beschikking over huidig EA SPORTS FC Pro Open-winnaar Paulo Henrique Chaves. De Braziliaan verhuisde afgelopen herfst naar Nederland om namens de rood-witten te kunnen uitkomen in de KPN eDivisie. Naast het spelen in de eDivisie nam Paulo, beter bekend als PHzin, ook deel aan het FC Pro Open in Londen, waar hij als overwinnaar uit de bus kwam en hiermee één van de grootste titels van dit FC 24-seizoen op zijn naam schreef.

Naast de gelouterde De Weerd en Chaves kan de club uit de hoofdstad ook beschikken over de diensten van Max Koelemaij. De talentvolle esporter, die vorig seizoen de Finals op een haar na miste met FC Emmen, rouleerde op regelmatige basis met zijn teamgenoten gedurende het reguliere seizoen, waardoor Koelemaij aan het minimum aantal wedstrijden (9) voldoet om speelgerechtigd te kunnen zijn voor de finale. Hierdoor maakt Max ook nog kans op een directe kwalificatie voor het EA SPORTS FC Pro World Championship dat later dit seizoen gespeeld gaat worden.

Ajax treft met Heracles Almelo een gevaarlijke outsider in de kwartfinale. Met name Collin Dekkers heeft laten zien een reuzendoder te kunnen zijn en het menig topspeler lastig te kunnen maken.

PSV klaar om tweede eDivisie-titel binnen te slepen

Dat PSV na een mager zesde eDivisie-seizoen de boel ging omgooien om een gooi naar de titel te kunnen doen werd met het aantrekken van toppers als Manuel Bachoore (huidig wereldkampioen) en Emre Yilmaz (huidig eChampions League-winnaar) al snel duidelijk. Nek-aan-nek met Ajax eindigden de PSV'ers op 46 punten, waar men op doelsaldo tekort kwam om de Amsterdammers voor te blijven. Deelnemen aan de Finals is voor zowel Bachoore als Yilmaz niet nieuw. Eerstgenoemde won afgelopen seizoen de landstitel met Vitesse, waar Emre op die finaledag tekort kwam met AZ. Beide spelers hebben vaker met dit bijltje gehakt en weten hoe met de spanning om te gaan. Voor Bachoore staat er naast het winnen van de eDivisie ook nog een persoonlijk belang op het spel. Manuel kan zich via de KPN eDivisie plaatsen voor het FC Pro World Championship, iets wat eerder dit seizoen niet naar wens verliep door de vroege uitschakeling in de FC Pro Open. Emre Yilmaz heeft zich in datzelfde toernooi wél verzekerd van deelname aan het EA SPORTS wereldkampioenschap.

Om succes te behalen moet er in de kwartfinale worden afgerekend met de esporters van Excelsior. Geen gemakkelijke klus voor de PSV'ers. De Kralingers kennen een goed seizoen en plaatsen zich via de play-offs voor de finaledag. Luuk Wijdeveld en Tygo Hartensveld hebben bewezen een gevaarlijk duo te zijn. In het onderlinge treffen eerder dit seizoen (3-2) trok PSV aan het langste eind.

Met flinke korting naar de Finals?

De esporters van Ajax en PSV kunnen jouw steun goed gebruiken in de strijd om de KPN eDivisie kampioenschap. Jij kunt ze al aanmoedigen voor slechts €1,-. Klik op deze link, gebruik de actiecode 'EDIVISIEFAN' en scoor jouw entreebewijs met liefst 80% korting!

Dit artikel delen