Eredivisie

Marcel Brands volgt Toon Gerbrands op als algemeen directeur van PSV

Marcel Brands (59) treedt na dit seizoen bij PSV in dienst als Algemeen Directeur. Hij tekent na het lopende voetbaljaar een contract tot medio 2027 en volgt Toon Gerbrands (64) op. Gerbrands beëindigt na acht seizoenen zijn werkzaamheden bij PSV. Dat maakt PSV maandagochtend bekend.

Marcel Brands begon in 1997 zijn loopbaan bij RKC Waalwijk waar hij ruim 8 jaar de rollen als commercieel, technisch en later algemeen directeur invulde. Na een dienstperiode van vijf jaar bij AZ (technisch directeur) werkte hij van 2010 tot 2018 als directeur voetbalzaken bij PSV. In 2018 maakte hij de overstap naar Everton waar hij tot dit seizoen verantwoordelijk was voor het technisch beleid.

Brands volgt na dit seizoen Toon Gerbrands op als algemeen directeur. De algemeen directeur had nog een contract tot medio 2025, maar stopt al eerder bij PSV. Robert van der Wallen, Voorzitter van de Raad van Commissarissen dankt Gerbrands voor zijn enorme inzet voor PSV. Hij is ervan overtuigd dat zijn opvolging met Brands in goede handen is. ,,De betekenis van Toon voor PSV is groot. Onder zijn leiding is de club gegroeid en werden er na een lange periode van droogte weer prijzen gewonnen. Toon heeft een stevig fundament gebouwd, dat nu wordt toevertrouwd aan Marcel. Marcel is een echte clubman, kent de wetten van het internationale voetbal door en door en is klaar om PSV in een nieuwe rol bij de hand te nemen. De toekomst van PSV is met hem in de juiste handen.”

Beste moment

Toon Gerbrands ondersteunt de wisseling in de top van de PSV-organisatie. ,,Al acht jaar lang voer ik intensieve gesprekken met de RvC over welke beslissingen PSV moet nemen om door te stijgen naar een hoger niveau. Marcel is op dit moment beschikbaar om een vooraanstaande rol bij PSV in te nemen. Ik zie dat als een geweldige kans voor de club en ik ben er enorm van overtuigd dat dit PSV veel gaat brengen. Ik heb negen jaar lang intensief met hem samengewerkt bij AZ en PSV. PSV haalt met Marcel een topper binnen. Iemand met specialistische eigenschappen, expertise en ervaring. Omdat er een aantal beslissingen moeten worden genomen die belangrijk zijn voor de koers die PSV de komende jaren gaat volgen, is dit qua timing het beste moment om een nieuwe stap te zetten. Ik kijk terug op een prachtige periode waarin ik acht jaar lang een bijdrage heb kunnen leveren aan de ontwikkeling van PSV. De komende maanden ligt mijn focus volledig op het winnen van prijzen.”

Eervolle terugkeer

Marcel Brands, van 2010 tot 2018 Directeur Voetbalzaken bij PSV, is vereerd om na dit seizoen als Algemeen Directeur terug te keren in Eindhoven. ,,Uiteraard heb ik de afgelopen maanden nagedacht over mijn toekomst in de voetbalwereld. Ik heb meerdere gesprekken gevoerd met verschillende leden van de RvC en aangegeven dat er in Nederland maar één club is waar ik wil werken. Dat is PSV. Er ligt bij PSV een sterk fundament en de club beschikt over een uitgebalanceerd directieteam waaraan ik in deze geweldige functie waarde hoop toe te voegen. Ik heb in het verleden met veel plezier en succesvol samengewerkt met John de Jong (Directeur Voetbalzaken, red.). Met hem heb ik ook gesproken over onze hernieuwde samenwerking. Ik kijk ernaar uit om met hem en de rest van het team opnieuw succesvol te zijn met PSV.”

Het directieteam bestaat komend seizoen naast Marcel Brands uit Directeur Voetbalzaken John de Jong, Commercieel Directeur Frans Janssen en Financieel Directeur Jaap van Baar - PSV.nl

Dit artikel delen