Maatschappelijk

Menzis ADO Den Haag G-toernooi weer een schitterende dag

Op woensdag 3 oktober werd het Menzis ADO Den Haag G-toernooi weer georganiseerd in het Cars Jeans Stadion. Het was alweer de vijfde editie van de speciale voetbaldag voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Met Erik Falkenburg als ambassadeur werd deze lustrumeditie één groot succes.

Wie woensdagmiddag rondkeek in het stadion, zag alleen maar lachende gezichten. Bij alle deelnemers, de familie en ook bij de spelers en stafleden van ADO Den Haag. De 76 aanwezige G-voetballers kwamen eerst in een haag van de spelers en de staf het veld op, waarna de aanvoerders van de acht teams na een snelle sprint een envelop uit het doel mochten plukken om uit te vinden bij welke selectiespelers (+twee speelsters ADO Vrouwen) ze waren ingedeeld.

Nadat Lex Schoenmaker de G-Voetbaldag wederom had geopend, kon de strijd losbarsten in het Cars Jeans Stadion, waar Fred Zuiderwijk als speaker voor de gezellige omlijsting van het toernooi zorgde. Het team van PGS/Vogel bleek uiteindelijk de sterkste te zijn en won de finale met 2-1 van de ploeg van de Inspecteur de Vriesschool. WIK ging met de derde plaats aan de haal, terwijl de Fairplay Cup naar ESTO ging. De prijzen werden uitgereikt door hoofdtrainer Fons Groenendijk en ambassadeur Erik Falkenburg.

Naast deze prijswinnaars deden ook DVV Delft, de Koetsveldschool, de Bernardusschool en RCL mee aan het toernooi. Ook zij lieten zich op positieve wijze zien, waardoor de dag eigenlijk alleen maar winnaars kende!

Tijdens het succesvolle toernooi werd er weer gescout voor het nieuwe ADO Den HaaG-Storks team, dat aan haar tweede seizoen gaat beginnen. De definitieve selectie wordt binnenkort bekendgemaakt. 

De G-Voetbaldag werd mede mogelijk gemaakt door Menzis, SGK, ROC Mondriaan, Mondial Movers Van der Velde 't Veentje Verhuizingen en Domburg Sportprijzen.

 


Origineel bericht: ADO Den Haag

Dit artikel delen