Maatschappelijk

Met KUSZ een week lang zomervakantie voor kinderen in Zwolle

PEC Zwolle United, SportService Zwolle en Landstede Sportcentrum slaan de handen opnieuw ineen voor het project ‘Kids United Sport Zwolle’ (KUSZ). Deze zomervakantie wordt weer een week lang sportief vertier geboden aan kinderen (uit de groepen 6, 7 en 8) die, om verschillende sociale redenen, niet op zomervakantie kunnen dit jaar. Net als vorig jaar staan de thema’s vitaliteit, sportiviteit en samenwerken centraal gedurende deze week. Deze week vindt plaats in week 31, van maandag 30 juli tot en met vrijdag 3 augustus.

De week bestaat uit meerdere sportactiviteiten zoals voetbal, basketbal, handbal en volleybal. Om deze week tot een groot succes te maken worden ook spelers en speelsters van PEC Zwolle, Morrenhof Jansen Handbal, Landstede Basketbal en Regio Zwolle Volleybal ingezet. De sportactiviteiten in de ochtend worden aangevuld met andere leuke activiteiten in de middag; denk hierbij aan trampolinespringen en freerunning of gezellig met z’n allen bowlen of een film kijken in de bioscoop.

De week wordt op de maandagochtend afgetrapt met een kennismaking en een sportieve activiteit, waarna in de middag een clinic van een van de sporten volgt. Op de dinsdag, woensdag en donderdag vindt er in de ochtend een sportactiviteit plaats, gevolgd door een uitje in de middaguren. Voorafgaand aan de middagactiviteit worden de kinderen voorzien van een gezond lunchpakket van Jumbo Zwolle ‘De Dobbe’. Vrijdagochtend wordt de week afgesloten met een spelactiviteit en krijgen de deelnemers een fitbag mee met onder andere informatie over de sportmogelijkheden in Zwolle en wat leukigheden.

Uiteraard is de ondersteuning van vrijwilligers, verenigingen, welzijnswerkers en het bedrijfsleven van essentieel belang. Daarnaast ondersteunt ook Stichting Kind in Beeld het project en leveren zij een mooie bijdrage aan de week. De inzet van de betrokken partijen maken dit project hopelijk wederom tot een groot succes.

Voor meer informatie over de aanmeldprocedure kunt u contact opnemen met SportService Zwolle via 038 – 423 66 86 of k.tip@sportservicezwolle.nl. En houd online de kanalen van de betrokken partijen in de gaten en gebruik hierbij de hashtag #KUSZ op social media.

Dit artikel delen